Prvá bezgólová remíza na MS v Katare sa zrodila v zápase medzi Dánskom a Tuniskom

ta3 TASR
22.11.2022 16:39

V utorkovom úvodnom stretnutí D-skupiny medzi Dánskom a Tuniskom sa zrodila prvá bezgólová remíza na MS v Katare. Dánsky stredopoliar Christian Eriksen sa predstavil v prvom zápase na vrcholnom podujatí po vlaňajšom kolapse na ME.

Prvá bezgólová remíza na MS v Katare sa zrodila v zápase medzi Dánskom a Tuniskom
AP Photo/Darko Bandic

Prvý polčas mal vysoké tempo, ktoré lepšie zvládali africkí futbalisti. Tunisania predviedli dobrú organizáciu hry v defenzíve a hrozili aj na súperovej polovici. Dáni sa nedokázali takmer vôbec presadiť v hre po zemi, a tak boli nútení skúšať to centrovanými loptami do pokutového územia. Tam si však Tunisania postrážili dôležité priestory a dokázali vždy loptu odvrátiť do bezpečia. 

V 23. minúte dostal dlhú prihrávku za obranu Isam Jebali, ktorý síce zakončil akciu presne, radosť mu však prekazil ofsajdový verdikt. Tunisko nepoľavilo v aktivite, ten istý hráč sa dokázal uvoľniť v súperovej šestnástke v 43. minúte a Dánsko podržal brankár Kasper Schmeichel, ktorý vyrazil lob tuniského útočníka na roh.

V 55. minúte sa podarilo Dánom prelomiť obranu súpera a v páde zakončil úspešne Skov Olsen, ale pár sekúnd pred gólom bol v jasnom ofsajde Mikkel Damsgaard. Tento moment však "nabudil" dánsky tím k ešte výraznejšej aktivite. V 69. minúte nebezpečne vystrelil spoza šestnástky Christian Eriksen a dobrým zákrokom sa blysol brankár Aymen Dahmen. 

O minútu neskôr rozohral kapitán Dánska rohový kop, po ktorom mohol na zadnej žrdi otvoriť skóre striedajúci Andreas Cornelius, ale v krkolomnej pozícii v blízkosti bránkovej čiary nedokázal sklepnutú loptu usmerniť do bránky. Ani v závere sa skóre nezmenilo a na prebiehajúcich MS sa tak zrodila prvá bezgólová remíza.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok