Šok na úvod skupiny C. Saudská Arábia zdolala Messiho Argentínu

ta3 TASR
22.11.2022 13:18

Futbalisti Argentíny šokujúco prehrali vo svojom prvom zápase na 22. majstrovstvách sveta. V utorkovom stretnutí C-skupiny v katarskom meste Lusail podľahli Saudskej Arábii 1:2, ktorá ukončila ich sériu 36 zápasov bez prehry.

Favorit sa od úvodu zahryzol do súpera, už po necelých dvoch minútach mal veľkú šancu Lautaro Martinez, ale jeho pokus k žrdi vytlačil Al-Qwais. V 9. minúte fauloval Abdulhamid v šestnástke Leandra Paredesa v snahe o zakončenie, arbiter Vinčič aj s pomocou VAR-u ukázal na biely bod. Messi penaltu s prehľadom premenil.

Ten istý hráč dostal loptu za obranu v 23. minúte, obišiel brankára, ale gól pre ofsajd neplatil. Z gólu sa predčasne tešil aj Lautaro Martinez o štyri minúty neskôr, keď po pase Rodriga de Paula prehodil vybiehajúceho brankára, ale ani tento gól pred tesný ofsajd neplatil. A rovnaká situácia nastala aj v 35. minúte, keď opäť zakončujúci Martinez stál v postavení mimo hry.

Po prestávke Saudi šokovali favorita v 48. minúte, keď prihrávku pred šestnástku podcenili obaja argentínski stopéri a Saleh Al-Sheri krížnou strelou okolo brankára k vzdialenejšej žrdi vyrovnal. Reakcia favorita neprichádzala a v 53. minúte prišiel druhý šok pre Albicelestes. K lopte sa dostal Salem Al-Dawasri a presne mierenou strelou poslal Saudov do vedenia. 

Tréner Argentínčanov Lionel Scaloni zareagoval trojnásobným striedaním, na ihrisko prišli Lisandro Martínez, Julian Alvarez a Enzo Fernandez. Ešte predtým mali Argentínčania šancu vyrovnať, ale pred Messim dobre zakročil Tambakti. S prichádzajúcim záverom duelu tlak favorita silnel, ale veľkú senzáciu v jeho neprospech už nedokázal odvrátiť ani počas 14 minút nastavenia.

"Všetky hviezdy na oblohe dnes boli naklonené k nám, ale nezabudnite, že Argentína je stále fantastický tím. Taký je futbal, niekedy sa môžu stať úplne šialené veci. Keď prídete na majstrovstvá sveta, musíte si veriť, vo futbale sa môže stať čokoľvek. V prvom polčase sme nehrali dobre. Náš blok bol kompaktný, ale náš tlak na stredných obrancov a defenzívneho stredopoliara Leandra Paredesa nestačil. Ak by sme v tom čase inkasovali druhý gól, zápas by sa už len dohral," povedal po zápase tréner Saudskej Arábie Herve Renard.

Messi po zápase neskrýval sklamanie. "Je to veľmi tvrdá rana. Táto prehra veľmi bolí, ale musíme si naďalej veriť. Nevzdávame sa a v nasledujúcom dueli proti Mexiku pôjdeme za víťazstvom," vyhlásil argentínsky kapitán.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok