Rusi nepoľavujú v útokoch, za uplynulý deň udreli na východe Ukrajiny takmer štyristokrát

ta3 čtk
21.11.2022 06:46

Až 400 riadených striel odpálilo včera ruské delostrelectvo na ukrajinské ciele na východe krajiny. Podľa ruského ministerstva obrany zahynulo v nedeľu 50 ukrajinských vojakov. Kyjev hlási približne rovnaký počet obetí na ruskej strane. Tvrdenia znepriatelených strán nemožno overiť z nezávislých zdrojov.

"Najtvrdšie boje sa naďalej odohrávajú v Doneckej oblasti. Hoci dnes (v nedeľu) bolo vzhľadom na horšie sa počasie zaznamenaných menej ruských útokov, ich počet zostáva stále extrémne vysoký," vyhlásil Zelenskyj. "V Luhanskej oblasti sa pomaly posúvame dopredu," dodal.

Ruské jednotky sa tento mesiac stiahli z juhukrajinského mesta Cherson a niektoré z nich sa presunuli do východnej Doneckej a Luhanskej oblasti, aby tam posilnili ruské pozície.

Ruské ministerstvo obrany v nedeľu oznámilo, že v sobotu bolo v Doneckej oblasti na južnej frontovej línii zabitých až 50 ukrajinských vojakov a rovnaký počet ich padol na iných miestach. Kyjev zase v sobotu uviedol, že pri delostreleckom útoku zahynulo na juhu Ukrajiny asi 60 ruských vojakov. Tvrdenie znepriatelených strán nebolo možné nezávisle overiť, napísala agentúra Reuters.

Zástupca šéfa ukrajinskej prezidentskej kancelárie Kyrylo Tymošenko v nedeľu neskoro večer na sociálnej sieti Telegram napísal, že ruské sily v Chersonskej oblasti zasiahli paľbou obytnú budovu. "Pod troskami môžu byť ľudia. Na mieste pracujú záchranári," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok