Ukrajinci nachádzajú v oslobodených oblastiach dôkazy ruskej agresie, za posledné dva mesiace odhalili vyše 700 tiel

ta3 čtk
20.11.2022 16:34

Ukrajinské úrady narážajú v oslobodených oblastiach okolo Chersonu, Charkova a Donecka na stále viac dôkazov o zverstvách niekdajších ruských okupantov. Za posledné dva mesiace sa na týchto územiach našlo vyše 700 tiel, uviedol v sobotu večer v štátnej televízii ukrajinský generálny prokurátor Andrij Kostin. Celkom podľa neho pri ruskej agresii zahynulo vyše 8300 ukrajinských civilistov, vrátane 437 detí.

Ukrajinci nachádzajú v oslobodených oblastiach dôkazy ruskej agresie, za posledné dva mesiace odhalili vyše 700 tiel
TASR/AP (ilu)

"Našli sme prakticky v takmer každej dedine Charkovskej oblasti miesta, na ktorých boli zabíjaní mierumilovní civilisti," povedal Kostin. S podobnou situáciou sa vyšetrovatelia podľa neho stretávajú v nedávno oslobodenej časti Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny. "A každý deň dostávame nové informácie," dodal Kostin. V zhruba 90 percentách prípadov išlo podľa neho o civilistov. Okrem toho bolo objavených zhruba 20 miest, na ktorých boli civilisti vypočúvaní a držaní v zajatí, pokračoval generálny prokurátor.

Celkom si zatiaľ boje podľa Kostina popri tisícoch mŕtvych vyžiadali aj vyše 11-tisíc zranených. Skutočné čísla pritom môžu byť ešte vyššie, ukrajinské úrady totiž nemajú presné správy z oblastí, ktoré sú stále okupované Ruskom. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok