Kollár: Ak odíde 3-tisíc lekárov, Sme rodina opustí vládu. Boris neodíde, jemu je tam dobre, reagoval Sulík

ta3/Dominik Pálka
20.11.2022 12:06

Predseda Národnej rady (NR) SR a šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár v relácii V politike povedal, že premiér Eduard Heger (OĽANO) pri rokovaniach s lekárskymi odborármi nezlyhal. Exminister hospodárstva a predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík kritizoval, že nikto so zdravotníkmi mesiac nerokoval.

v_politike_18.jpg
TA3

Sulík nešetril kritikou

Exminister hospodárstva Sulík povedal, že problém so zdravotníkmi je veľký, pretože počas prvého roka vlády "bol neschopný minister zdravotníctva". Čím narážal na exministra Mareka Krajčího (OĽANO). "Súčasný minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský zase nemá krytie vlády a nemá ani krytie predsedu najväčšej vládnej strany," dodal Sulík. Myslí si, že Matovič chce Lengvarského nahradiť Krajčím. Kritizoval aj to, že nikto so zdravotníkmi nerokoval vyše mesiaca. Súhlasil s Kollárom, že zo strany lekárskych odborárov "to naberá črty vydieračstva"

Boris Kollár uviedol, že hnutie Sme rodina "plne stojí za ministrom zdravotníctva Lengvarským". Šéf parlamentu povedal, že ak odíde 3-tisíc lekárov zo zdravotníctva a rozvráti sa systém, tak hnutie Sme rodina odíde z vlády.

Exminister hospodárstva Richard Sulík označil za politické divadlo to, že sa Boris Kollár vyhráža odchodom z vlády. "Ale on nikam nejde, jemu je tam dobre," dodal Sulík. Kollár v reakcii povedal, že takýmto spôsobom vždy niečo vyrokoval.

Sulík uviedol, že Lengvarský je "minister na odstrel a predseda najväčšej vládnej strany sa o ňom vyjadruje dehonestujúco". Šéf liberálov si nemyslí, že by Marek Krajčí bol lepším ministrom zdravotníctva. "Tu má maslo na hlave hnutie OĽANO. Lebo nevyjednávali, bol tam neschopný minister a teraz je tam slabý minister," kritizoval. 

Podporí SaS rozpočet? 

Parlament čaká hlasovanie o budúcoročnom rozpočte. Sulík odkázal vláde, že je v opozícii a nenesie žiadnu zodpovednosť za to, ako to dopadne. Premiér Heger však hovorí, že SaS je prvotným partnerom na rokovanie. 

"SaS nemá dôvod rokovať o takom rozpočte, však to je katastrofa. Historicky najviac zadlžime naše deti," uviedol Sulík. Kritizoval najmä deficit na úrovni ôsmich miliárd eur. Potvrdil, že rokovať budú, ak vláda predloží nový rozpočet. Tvrdil, že v návrhu rozpočtu nie sú ani výdavkové limity, čo by ohrozilo tok peňazí z plánu obnovy. Kollár reagoval, že je pri rozpočte potrebné nájsť kompromis najmä so stranou SaS.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok