Obvinený bývalý starosta Kusý ide na slobodu, súd ho nevzal do kolúznej väzby

TA3 TASR
19.11.2022 19:05

Obvinený bývalý starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý bude stíhaný na slobode. V sobotu o tom rozhodla sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal proti tomuto rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Informovali o tom Rudolf Kusý a jeho obhajkyňa Eva Mišíková.

"Veľmi si vážim rozhodnutie súdu, ktorý veľmi podrobne bral do úvahy všetky informácie," vyhlásil Rudolf Kusý po prepustení zo zadržania na slobodu. K stíhanému skutku sa vzhľadom k pokračujúcemu vyšetrovaniu nevyjadril. "Chcem povedať, že sa cítim byť nevinný," zdôraznil.

Prokurátor ÚŠP žiadal o vzatie obvineného do kolúznej väzby. Tá sa využíva pri podozrení, že obvinený bude pôsobiť na svedkov, znalcov alebo spoluobvinených, či mariť vyšetrovanie.

Rudolfa Kusý zadržala Národná kriminálna agentúra v stredu (16. 11.) v rámci akcie Development. Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Vinu odmieta. Po vznesení obvinenia sa vzdal funkcie starostu bratislavského Nového Mesta. Urobil tak krátko pred koncom funkčného obdobia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok