Rudolf Kusý sa vzdal funkcie starostu bratislavského Nového Mesta

TA3 TASR
18.11.2022 18:04

Obvinený dosluhujúci starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý sa vzdal svojej funkcie. Potvrdil to Ján Borčin z novomestského miestneho úradu. Na to, že sa mal Rudolf Kusý vzdať postu šéfa miestnej samosprávy, upozornil Denník N.

Rudolf Kusý sa vzdal funkcie starostu bratislavského Nového Mesta
TASR/Jakub Kotian

"Môžem potvrdiť, že dnes bolo na miestny úrad doručené oznámenie o vzdaní sa funkcie starostu. Od dnešného dňa tak preberá všetky záležitosti zástupca starostu," povedal Borčin. Jediným vicestarostom Nového Mesta je Branislav Filipovič.

Rudolf Kusý sa vzdal funkcie starostu ešte pred tým, ako sa mal tejto funkcie ujať novozvolený starosta Nového Mesta Matúš Čupka. Starostom sa má oficiálne stať zložením sľubu a prevzatím insígnií na ustanovujúcom zasadnutí miestneho zastupiteľstva. To je zvolané na 28. novembra.

Výzva pre Čupku

Obnoviť dôveru v samosprávu i miestny úrad bude výzvou pre budúce nové vedenie bratislavského Nového Mesta. Na sociálnej sieti to skonštatoval novozvolený starosta Nového Mesta Matúš Čupka na dianie v mestskej časti v uplynulých dňoch.

"Stredajší zásah Národnej kriminálnej agentúry na novomestskom miestnom úrade nás postavil pred obrovskú výzvu obnoviť dôveru v samosprávu v očiach Novomešťanov," poznamenal Čupka. Ubezpečil, že čo najskôr chce obnoviť i dôveru obyvateľov v miestny úrad.

Rudolf Kusý sa svojej funkcie vzdal ešte predtým, ako sa mal tejto funkcie ujať Matúš Čupka. Ten sa má starostom oficiálne stať zložením sľubu a prevzatím insígnií na ustanovujúcom zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Zvolané je na 28. novembra. "Je naším prvoradým cieľom, aby prebratie úradu prebehlo čo najplynulejšie napriek momentálnemu vývoju. Spravíme čo bude v našich silách, aby úrad čo najskôr plnohodnotne plnil svoje úlohy a mal funkčné vedenie," deklaruje Čupka 

Rudolfa Kusého zadržala Národná kriminálna agentúra v stredu (16. 11.) v rámci akcie Development. Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v piatok na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku návrh na jeho vzatie do väzby. O väzbe by mal ŠTS začať rozhodovať v sobotu (19. 11.) dopoludnia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok