Na mieste nešťastia v Poľsku už pracujú aj experti z Ukrajiny. Kyjev sa za to poďakoval

ta3 čtk
18.11.2022 14:04

V dedine Przewodów na východe Poľska, ktorú v utorok zasiahla raketa, už pracujú aj ukrajinskí experti. V piatok to na Twitteri napísal ukrajinský minister zahraničia Dmytro Kuleba. Poďakoval Poliakom za to, že Ukrajincom umožnili prístup na miesto nešťastia, pri ktorom zomreli dvaja ľudia.

Na mieste nešťastia v Poľsku už pracujú aj experti z Ukrajiny. Kyjev sa za to poďakoval
TASR/AP

"Ukrajinskí experti už pracujú na mieste tragédie v Przewodówe, ktorú spôsobil ruský raketový teror proti Ukrajine," napísal Kuleba. Uviedol tiež, že Ukrajina bude s Poliakmi "pokračovať v otvorenej a konštruktívnej spolupráci, tak ako to u najbližších priateľov býva".

Podľa Západu na poľnohospodársky objekt v Przewodówe dopadla zrejme strela ukrajinskej protivzdušnej obrany, ktorá sa snažila zneškodniť ruskú raketu mieriacu na cieľ na Ukrajine. Kyjev tvrdí, že išlo o ruskú raketu, aj keď ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok pripustil, že so stopercentnou istotou nevie, čo sa na východe Poľska stalo. Ukrajinu v utorok zasiahol veľký počet ruských rakiet, ktoré mierili predovšetkým na energetickú infraštruktúru.

Poradca poľského prezidenta Andrzeja Dudy Jakub Kumoch vo štvrtok povedal, že na mieste pracujú poľskí a americkí vyšetrovatelia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok