Kollár sa stretol s opozíciou. Diskutovali o migrácii

ta3 TASR
16.11.2022 14:46

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár sa stretol s predstaviteľmi opozičných strán, ktoré majú zastúpenie v parlamente, a diskutoval s nimi o otázke migrácie. Uviedla to hovorkyňa šéfa parlamentu Michaela Jurcová. Tak ako Kollár avizoval, prieniky názorov a prípadný konsenzus chce tlmočiť ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi aj partnerom na koaličnej rade.

Sme rodina predloží návrh na skrátenie volebné obdobie, strana Za ľudí nesúhlasí
TASR/Jakub Kotian

"Predseda si v utorok a stredu pozval samostatne do parlamentu predstaviteľov opozičných strán," uviedla Jurcová. "Zbiera podnety, aby mal aj pohľad opozície na problematiku nelegálnej migrácie, keďže nechodia na koaličné rady. Vypočul si ich predstavy a to, na čom nájdu konsenzus, čo by bolo priechodné, bude tlmočiť ministrovi vnútra aj na koaličnej rade," priblížila hovorkyňa.

Kollár túto iniciatívu avizoval už v utorok v parlamente. Argumentuje snahou nájsť spoločné riešenia situácie. Dodal, že sa už stretol aj s vedením polície, ministrami vnútra a zahraničných vecí. Cestu vidí v ochrane Schengenu. Odmieta vytĺkanie politického kapitálu z tejto krízy. Zdôraznil potrebu riešiť situáciu teraz a predísť ešte vážnejším problémom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok