So stalkerom v pätách. Nepríjemnú skúsenosť s prenasledovaním mal aj moderátor Rasťo Iliev

Kráčal za nimi mestom, zblízka sledoval, čo robia a nehanbil sa ani nasadnúť do taxíka. V Bratislave vypátrali v nedeľu 29-ročného muža, ktorý niekoľko týždňov prenasledoval viaceré známe tváre. Bývalý psychiatrický pacient, ktorý čelí obvineniu, vyhľadával najmä hercov a spevákov. Ktoré zo známych tvárí mu padli do oka?

So stalkerom v pätách. Nepríjemnú skúsenosť s prenasledovaním mal aj moderátor Rasťo Iliev
Profimedia

V komentári pod príspevkom sa so skúsenosťou podelil aj stand up komik Ján Gordulič, za ktorým sa mal stalker potichu prešmyknúť do vchodu. Pod príspevkom o nepríjemnej skúsenosti písali aj ďalší.

Stalkoval aj Rasťa Ilieva

Moderátor relácie V politike Rasťo Iliev si stalkera všimol po prvýkrát v utorok 8. novembra. "Či ma stalkoval už predtým neviem, ale našťastie nešlo o sofistikovaný stalking. Kde začal netuším, no prezradil sa na Grosslingovej, pretože sa na mňa doslova nalepil, išiel za mnou asi meter," opísal moderátor pre ta3.com.

Muža konfrontoval a spýtal sa ho, či ho sleduje a aký má na to dôvod. "Len niečo zamrlal, nebolo mu rozumieť, prestal, až keď som ho začal fotiť a vyhrážať sa políciou. Neviem o čo mu išlo, ale pravdepodobne by za mnou išiel až domov a to je neuveriteľné," uviedol Iliev, ktorého má v prípade vypočuť aj polícia. "V každom prípade mi polícia potvrdila, že sa môžem cítiť v bezpečí, lebo ho zadržala," dodal moderátor ta3. 

Všímajte si iných

V prípade bratislavského stalkera zakročila polícia, ktorá ho vypátrala a zadržala. Vyšetrovateľ už voči nemu vzniesol obvinenie z trestného činu nebezpečného prenasledovania. Ak Martinovi B. preukážu vinu, hrozí mu ročné väzenie.

Podľa medializovaných informácií má byť 29-ročný muž duševne chorým. Ako pre ta3 vysvetlil súdny znalec a klinický psychológ Dušan Kešický, v podobných prípadoch je dôležité odlíšiť či človek koná pod vplyvom ochorenia, alebo ide o jeho sociálnu anomáliu, za ktorú môže byť odsúdený. "Je to dôležité odlíšiť, pretože pod vplyvom choroby sa jeho stav môže zhoršovať. Ak nebude dostatočne rýchlo podchytená, tak môže prísť k niečomu závažnejšiemu, a nebude to "len" o stalkovaní, ale o agresívnom akte," uviedol.

Na otázku, aké správanie netreba u iných podceňovať, odpovedal, že by sme nemali byť ľahostajný voči svojmu okoliu a všímať si iných. Rovnako by sme mali spozornieť aj pri zmenách v ich správaní. "Ak sú zmeny trvalejšie a závažnejšie, mali by sme s tými ľuďmi hovoriť. Pristaviť sa a spýtať susedky či kolegu, čo sa deje," radí Kešický.

Celé Štúdio ta3 s Dušanom Kešickým si môžete pozrieť nižšie.

Strana 2 / 2

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok