Kremeľ zvažuje zrušenie každoročnej tlačovej konferencie prezidenta

ta3 čtk
14.11.2022 16:17

Tento rok sa možno prvýkrát po desiatich rokoch neuskutoční každoročná tlačová konferencia ruského prezidenta Vladimíra Putina, ktorá sa od roku 2012 koná vždy v decembri. Server RBK s odkazom na nemenované zdroje uviedol, že Kremeľ uvažuje o posunutí akcie do budúceho roka, konečné rozhodnutie ale ešte neprijal.

Kremeľ zavŕšil anexiu
TASR/AP

Svoju veľkú tlačovú konferenciu Putin organizuje od roku 2001. Ak na ňu tento rok nedôjde, bude to prvýkrát od roku 2005, kedy sa počas Putinovho pôsobenia v úrade prezidenta v danom roku konferencia neuskutoční. Každoročné vystúpenie pred novinármi sa nekonalo ani medzi rokmi 2009 a 2011, kedy bol Putin vo funkcii premiéra.

Vlani Putin odpovedal na otázky novinárov zhruba štyri hodiny. Chválil ruskú ekonomiku a povedal tiež, že Rusko vníma ako hrozbu možné rozširovanie NATO smerom na východ. Najdlhšia bola Putinova tlačová konferencia v roku 2008, kedy prezident odpovedal na otázky novinárov štyri hodiny a 40 minút.

O posunutí konferencie do budúceho roka sa špekuluje v čase, keď ruskú armádu na Ukrajine stíha podľa médií jedna čiastková porážka za druhou. V minulých dňoch sa ruskí vojaci stiahli z Chersonu na juhu Ukrajiny, v septembri a októbri ukrajinské sily vytlačili ruskú armádu z veľkej časti Charkovskej oblasti na severovýchode.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok