Na Ukrajine zomrel zambijský študent bojujúci za Rusko

ta3 čtk
14.11.2022 16:12

V bojoch na Ukrajine zomrel v radoch ruských jednotiek 23-ročný zambijský študent Lemekhani Nathan Nyirenda, ktorý si od roku 2020 odpykával trest vo väznici na predmestí Moskvy za bližšie nešpecifikovaný zločin. Zambijský minister zahraničia Stanley Kakubo podľa agentúry AFP požaduje po Moskve vysvetlenie. Ruská strana sa zatiaľ nevyjadrila.

Na Ukrajine zomrel zambijský študent bojujúci za Rusko
TASR/AP (ilu)

Nyrienda zomrel na bližšie nešpecifikovanom mieste na Ukrajine 22. septembra, uviedlo zambijské ministerstvo zahraničia.

Ukrajina už predtým obvinila ruského podnikateľa a zakladateľa Wagnerovej (v ruštine Vagnerovej) žoldnierskej skupiny Jevgenija Prigožina, že pre boje na Ukrajine verbuje s prísľubom finančnej odmeny či amnestie trestanca priamo vo väzniciach.

Zambijský študent v Moskve študoval jadrové inžinierstvo a bol odsúdený na odňatie slobody na deväť a pol roka za bližšie nešpecifikovaný zločin, ktorý si odpykával vo väznici so strednou ostrahou na predmestí Moskvy.

Zambijský minister Kakubo uviedol, že je predčasným úmrtím Lemekhaniho Nyirendy hlboko zarmútený a že jeho telo bolo prevezené do pohraničného mesta Rostov na repatriáciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok