Ronaldo nešetrí kritikou na vedenie Manchestru United. Snažia sa ma vyštvať z klubu, povedal

ta3 TASR
14.11.2022 13:26

Cristiano Ronaldo sa cíti byť zradený a vyhlásil, že sa ho vrcholní funkcionári Manchestru United snažia vyštvať z klubu. Tridsaťsedemročný portugalský futbalista to uviedol v interview v programe Piers Morgan Uncensored.

Ronaldo si nebral servítku pred ústa a ostrej kritike podrobil aj trénera Erika ten Haga. Celý rozhovor odvysielajú neskôr tento týždeň, no niektoré jeho časti zverejnili už v nedeľu večer len niekoľko hodín po poslednom zápase United pred MS. "Diabli" v ňom zdolali Fulham 2:1, Ronaldo však nefiguroval na súpiske už v druhom stretnutí po sebe, údajne pre chorobu. Hviezdny Portugalčan naznačil, že pravdepodobne už za klub nenastúpi.

"Snažia sa ma vyhnať z klubu. Nie len tréner, ale aj dvaja, či traja iní ľudia. Cítim sa zradený. Ľudia by mali počuť pravdu. Cítim sa, akoby ma tu nejakí ľudia nechceli. Nie len v tejto sezóne, ale aj v minulej," povedal v rozhovore.

Ronaldo dával svoju nespokojnosť najavo aj počas sezóny. Naposledy, keď odmietol nastúpiť v závere zápasu s Tottenhamom a namiesto toho odišiel zo striedačky. Predčasne opustil ihrisko aj v prípravnom zápase s Vallecanom a v lete sa dožadoval prestupu, aby mohol hrať v Lige majstrov. Ponuka však neprišla. Tréner Ten Hag mu v prebiehajúcej sezóne nedával toľko priestoru, koľko by chcel. "Nemám voči nemu rešpekt, pretože on neprejavuje úctu ku mne," povedal na jeho adresu.

Ronaldo sa sťažoval aj na zázemie v klube a vyhlásil, že Manchester od odchodu Alexa Fergusona v roku 2013 nenapreduje. Taktiež kritizoval aj angažovanie dočasného trénera Ralfa Rangnicka, ktorý v minulej sezóne nahradil Oleho Gunnara Solskjaera. "Ten chlap nie je ani tréner. Veľký klub ako Manchester United si privedie športového riaditeľa. To neprekvapilo len mňa, ale celý svet," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok