V Chersonskej oblasti odhalili stovky ruských vojnových zločinov, informoval Zelenskyj

ta3 čtk
13.11.2022 21:48

Vyšetrovatelia odhalili v oslobodenej Chersonskej oblasti vyše 400 ruských vojnových zločinov a našli telá vojakov i civilistov, uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. "Stabilizovať" sa podľa neho podarilo 226 obcí, v ktorých žije viac ako 100-tisíc obyvateľov. Aj naďalej pokračujú zatýkania ruských vojakov a žoldnierov, dodal Zelenskyj vo svojom pravidelnom večernom prejave.

V Chersonskej oblasti odhalili stovky ruských vojnových zločinov, informoval Zelenskyj
TASR/AP

"Snažíme sa obnoviť komunikácie, internet, televíziu. Robíme všetko pre to, aby sme čo najskôr obnovili dodávky elektriny a vody," uviedol ukrajinský prezident. "Znovu začne fungovať aj doprava a poštové služby, sanitky aj zdravotníctvo," dodal. Obyvateľov Chersonskej oblasti však znovu varoval, aby boli veľmi opatrní, pretože situácia v regióne je stále veľmi nebezpečná. "Po prvé, sú tam míny. Bohužiaľ jeden z expertov pri ich odstraňovaní zomrel a ďalší štyria utrpeli zranenia. Vyzývam všetkých obyvateľov Chersonu, aby boli opatrní a ihneď informovali o všetkých nebezpečných predmetoch," doplnil.

Šéf ukrajinskej prezidentskej kancelárie Kyrylo Tymošenko v tejto súvislosti na telegrame informoval, že v jednej z oslobodených obcí v Chersonskej oblasti najazdilo dnes auto na mínu a pri výbuchu utrpeli zranení štyria ľudia, vrátane jedenásťročného dieťaťa. "Ruskí teroristi po sebe zanechali mnoho mín. Neúnavne vás žiadame, aby ste boli opatrní a nejazdili po cestách, ktoré ešte neboli skontrolované odborníkmi," dodal Tymošenko.

Vo svojom prejave ukrajinský prezident spomenul aj situáciu na bojisku v Doneckej oblasti. "Boje v Doneckej oblasti sú rovnako intenzívne ako v predchádzajúcich dňoch. Počet ruských útokov neklesol. Odvaha a statočnosť našich bojovníkov je ale najvyššia, aká môže byť. Nedovolíme im prejsť cez našu obranu," dodal Zelenskyj.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok