Herec Gérard Depardieu zatvoril svoje ruské produkčné centrum

ta3 ČTK
13.11.2022 10:24

Francúzsky herec Gérard Depardieu, známy obdivovateľ ruského prezidenta Vladimira Putina a majiteľ ruského pasu, uzavrel svoje ruské produkčné centrum nazvané PTS ZhD. Dôvodom je "pauza v projektoch", krok nijako nesúvisí s vojnou na Ukrajine, informovala ruská agentúra TASS s odvolaním sa na hercovho producenta Arna Frilliho.

Herec Gérard Depardieu zatvoril svoje ruské produkčné centrum
TASR - Radovan Stoklasa

Centrum malo podľa Frilliho slúžiť "na rozvoj audiovizuálnych projektov, ale bez aktívnej činnosti je tento systém na nič, pretože si vyžaduje výdavky aj v čase odstávky". Frilli dodal, že nová štruktúra by mohla byť otvorená, keď budú známe konkrétnejšie údaje o určitých projektoch.

Francúzsky herec vlani oznámil, že chce nakrútiť film o pilotoch letky Normandie Niemen, čo bol jediný francúzsky útvar, ktorý počas druhej svetovej vojny bojoval proti Nemcom vo východnej Európe. Frilli však povedal, že práce na filme sa tiež prerušujú. "Ide o rusko-francúzsky projekt. Po tom, čo začala kríza, sa francúzska strana z projektu stiahla, stále ale dúfame, že ho budeme môcť realizovať," uviedol Frilli.

Depardieu patril medzi množstvo západných celebrít, ktoré sa v posledných rokoch zaradili medzi fanúšikov ruského prezidenta. V roku 2013 prijal ruské občianstvo a spolu s ním získal aj možnosť platiť podstatne nižšie dane. Rusko v otvorenom liste nazval "veľkou demokraciou" a na filmovom festivale v Litve v roku 2014, už po anexii Krymu, Ukrajinu označil za časť Ruska. Ukrajina ho potom zaradila na zoznam kultúrnych osobností, ktoré ohrozujú bezpečnosť krajiny.

Na konci marca však Depardieu inváziu Ruska na Ukrajinu odsúdil a rozhodnutie šéfa Kremľa poslať armádu do susednej krajiny označil za "neprijateľný a šialený exces".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok