V Sydney zakotvila výletná loď, na palube sa nachádzajú stovky pasažierov v covidom

ta3 tasr
12.11.2022 12:32

Výletná loď Majestic Princess, na palube ktorej sa nachádzalo 800 pasažierov nakazených koronavírusom, v sobotu zakotvila v prístave v austrálskom Sydney. Austrálska ministerka pre domáce záležitosti Clare O'Neilová verejnosť ubezpečila, že miestne úrady budú pri vyloďovaní cestujúcich dodržiavať príslušné covidové protokoly. Informujeme podľa správy z denníka The Guardian a agentúry Reuters.

Austrália: V Sydney a štáte Nový Južný Wales sa po 106 dňoch skončil lockdown
TASR/AP

Na palube lode, ktorá sa plavila z Nového Zélandu, sa nachádzalo 4600 cestujúcich a členov posádky. Podľa Marguerite Fitzgeraldovej, riaditeľky spoločnosti Carnival Australia, ktorá plavidlo prevádzkuje, začali mať ľudia pozitívne testy na koronavírus približne v polovici 12-dňovej plavby. Všetci nakazení však vykazovali len mierne alebo žiadne príznaky ochorenia.

The Guardian pripomína, že vypuknutie nákazy na palube Majestic Princess pripomína podobný prípad z roku 2020, keď sa na lodi Ruby Princess, ktorá tiež zakotvila v Sydney, nakazilo koronavírusom 914 osôb a 28 ľudí ochoreniu podľahlo.

Ministerka O'Neilová však verejnosť ubezpečila, že úrady po incidente s Ruby Princess vytvorili špeciálne covidové protokoly, ktoré budú pri vyloďovaní nakazených pasažierov z Majestic Princess dodržiavať.

Austrálska vláda tento týždeň vyhlásila, že v Austrálii začal stúpať počet nových prípadov nákazy koronavírusom, najmä subvariantom omikronu XBB.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok