Tak takto?!: Do Ruska mala vyvážať materiál aj známa automobilka. Aká je pravda o zásobovaní Putinovej armády?

ta3
11.11.2022 10:03

Slovensko lieta v škandále, colníci povoľujú vývozy a zásobujeme komponentami ruskú armádu. Takéto titulky minulý piatok zaplavili internet. Zverejnenie takýchto závažných obvinení spustilo rozsiahle interné prešetrovanie kauzy na colnej správe.

rusko_3.jpg
TA3

Už o niekoľko dní bolo jasné, že je to ako v bradatom vtipe, kde Rádio Jerevan dostalo otázku, či je pravda, že v Moskve sa rozdávajú mercedesy. Odpoveď znela, áno, je to pravda. Ibaže to nie je v Moskve, ale v Petrohrade. A nejde o mercedesy, ale o bicykle. A nerozdávajú ich, ale kradnú.

Nejako podobne spľaskla aj bublina okolo vývozu a údajných informácií od zahraničných tajných služieb, pretože sa zistilo, že uniknuté informácie najväčšou pravdepodobnosťou pochádzajú z interného prostredia finančnej správy.

Ako to s vývozmi materiálov a súčiastok bolo, akých firiem sa týkali? Čo sa zistilo pri prešetrovaní kauzy a čo sa dialo pri vypočutí na parlamentnom výbore? Aj tieto otázky položí Anka Žitná v dnešnej relácii Tak takto?! prezidentovi Finančnej správy SR Jiřímu Žežulkovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok