V Mykolajive ostreľovali rodinný dom, obetí je viac, ako sa pôvodne predpokladalo

ta3 čtk
11.11.2022 09:29

Najmenej šesť ľudí prišlo o život a niekoľko ďalších utrpelo zranenie po tom, čo päťpodlažný obytný dom v Mykolajive na juhu Ukrajiny zasiahla v noci na piatok ruská raketa. Na telegrame to oznámil starosta mesta Oleksandr Sjenkevyč. Šéf oblastnej správy Vitalij Kim pôvodne písal o štyroch mŕtvych.

V Mykolajive ostreľovali rodinný dom, obetí je viac, ako sa pôvodne predpokladalo
TASR/AP

Najmenej sedem ľudí prišlo o život a niekoľko ďalších utrpelo zranenie po tom, čo päťpodlažný obytný dom v Mykolajive na juhu Ukrajiny zasiahla v noci na piatok ruská raketa. Na telegrame to oznámil starosta mesta Oleksandr Sjenkevyč. Šéf oblastnej správy Vitalij Kim pôvodne písal o pôvodne iba o štyroch mŕtvych.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil ruský zásah, ktorý zničil obytný dom od prvého po piate podlažie, za "cynickú odpoveď teroristického štátu na naše úspechy na fronte". Na mieste záchranári pokračujú v pátraní po preživších a prípadne ďalších obetiach, uviedol Zelenskyj, ktorý zverejnil video z miesta zásahu.

Na juhu Ukrajiny sa teraz ruské sily pod tlakom ukrajinskej protiofenzívy sťahujú z Chersonu, správneho strediska Chersonskej oblasti, ktorý leží len zhruba 50 kilometrov juhovýchodne od Mykolajivu. Cherson bol prvým väčším ukrajinským mestom, ktoré Rusi dobyli po invázii z 24. februára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok