Moderné arény aj konštrukcia z kontajnerov. Štadióny, na ktorých sa budú hrať MS vo futbale

ta3/Milan Špak
12.11.2022 00:00

Majstrovstvá sveta vo futbale, ktoré organizuje Katar, sa nezadržateľne blížia. Turnaj štartuje už 20. novembra. O titul svetového šampióna na záverečnom turnaji zabojuje 32 tímov. Oči športových fanúšikov z celého sveta sa budú takmer mesiac upierať na osem katarských štadiónov. Prinášame vám ich prehľad.

Moderné arény aj konštrukcia z kontajnerov. Štadióny, na ktorých sa budú hrať MS vo futbale
Profimedia

Al Bayt Stadium

  • kapacita 60 000 miest
  • dejisko otváracieho zápasu turnaja
  • jedno osemfinále, jedno štvrťfinále, jedno semifinále

Otvárací zápas majstrovstiev sveta bude hostiť štadión Al Bayt v meste Al Khor nachádzajúcom sa zhruba 35 kilometrov od centra Dohy. Konštrukcia štadióna pripomína stany, ktoré si stavali katarskí kočovníci. S kapacitou 60 000 miest ide o druhý najväčší štadión, na ktorom sa šampionát bude hrať.

Lusail Stadium

  • kapacita 80 000 miest
  • dejisko finále majstrovstiev sveta

Najväčším spomedzi ôsmich štadiónov je Lusail Stadium vzdialený 20 kilometrov od centra Dohy. Na tomto štadióne sa 18. decembra odohrá finálový zápas. Lusail Stadium bude taktiež najvyťaženejším štadiónom. Odohrá sa na ňom celkovo desať stretnutí – šesť v skupine a po jednom zápase v každom z kôl vyraďovacej fázy. 

Výstavba štadióna sa začala v roku 2017 a skončila sa minulý rok. Odhaduje sa, že stála 767 miliónov amerických dolárov, píše The Telegraph.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 5
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok