Šojgu vykonal inšpekciu ruských vojsk na Ukrajine, tvrdí ruské ministerstvo obrany

ta3 čtk
8.11.2022 18:41

Ruský minister obrany Sergej Šojgu vykonal inšpekciu ruských vojsk na Ukrajine, uviedlo jeho ministerstvo. Šojgu podľa zverejneného oznámenia navštívil veliteľské stredisko ruských síl. Kde sa presne nachádzal ministerstvo neoznámilo.

šojgu
TASR/AP

Počas inšpekcie si Šojgu vypočul hlásenie veliteľa ruských inváznych síl na Ukrajine Sergeja Surovikina o tom, ako sa ruským vojskám darí plniť zverené úlohy. Surovikin Šojgua tiež informoval o zaopatrovaní vojakov, ktorých armáda povolala do zbrane počas čiastočnej mobilizácie vyhlásenej na konci septembra, stojí v správe ministerstva. Šojgu okrem toho vyznamenal vojakov medailami.

Podľa správ médií boli niektorí mobilizovaní vojaci poslaní rovno na front, prakticky bez výcviku a často so zlým vybavením. Kremeľ tvrdí, že mobilizácia v Rusku už skončila. Nezávislí právni odborníci ale upozorňujú, že mobilizácia môže pokračovať dovtedy, kým je v platnosti príslušné nariadenie o jej vyhlásení a nie je vydané nové o jej ukončení.

Rusko tento rok 24. februára zaútočilo na Ukrajinu a rozpútalo najväčší vojnový konflikt v Európe od druhej svetovej vojny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok