Muž zaútočil na zariadenie pre utečencov v britskom Doveri, potom spáchal samovraždu

TA3 ČTK
30.10.2022 17:01

Zápalnými bombami zaútočil v nedeľu muž na zariadenie pre prisťahovalcov v britskom prístavnom meste Dover. Na blízkej čerpacej stanici potom spáchal samovraždu, uviedla agentúra Reuters.

Streľba Británia polícia nábojnice 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Podľa fotografa agentúry, ktorý bol práve na mieste, muž k zariadeniu prišiel autom okolo 12:20 SEČ. Keď z vozidla vystúpil, hodil na migračné centrum tri zápalné bomby, z ktorých dve vybuchli. Útočník, ktorého sa už polícii podarilo identifikovať, potom odišiel k neďalekej čerpacej stanici, kde sa zabil.

Pri útoku našťastie nikto neutrpel vážne zranenie, úrady informujú len o jednom ľahko zranenom. Na záberoch zo sociálnych sietí sú vidieť plamene pred vonkajším múrom zariadenia a ich následné hasenie.

Reuters pripomína, že sa útok uskutočnil v čase, keď sa v Británii vedie vyhrotená debata o migrácii. Počet ľudí, ktorí sa do krajiny snažia dostať nelegálne cez Lamanšský prieliv sa prudko zvýšil. 

Len od začiatku roka ich bolo na 38-tisíc, v roku 2020 ich za celý rok bolo 8500. Vláda teraz na jednej strane čelí tlaku na sprísnenie hraničných kontrol, a na strane druhej volanie po ústretovejšom prístupe k utečencom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok