V indickom štáte Gudžarát sa zrútil visutý most. Jeho preťaženie si vyžiadalo už 141 obetí

TA3 tasr čtk
30.10.2022 16:35

Pri zrútení mosta pre peších v západoindickom štáte Gudžarát zomrelo najmenej 141 ľudí, uviedol podľa agentúry AP predstaviteľ miestnej vlády. Predchádzajúca bilancia uvádzala 132 mŕtvych. Novozrekonštruovaný visutý most cez rieku v meste Morbi spadol v nedeľu, v tom čase na ňom boli davy ľudí.

V indickom štáte Gudžarát sa zrútil visutý most. Jeho preťaženie si vyžiadalo už 141 obetí
TASR/AP

Medzi obeťami sú najmä tínedžeri, ženy a starší ľudia. Pri záchranárskych prácach pomáhajú aj tímy z indickej armády, námorníctva a vzdušných síl.

Podľa miestnych úradov bolo v čase tragédie na moste a v jeho bezprostrednom okolí vyše 400 ľudí, pričom len na samotnom moste ich bolo viac ako 150. Most bol takto vyťažený z dôvodu zvýšeného pohybu turistov spätého s oslavami hinduistického sviatku svetiel - díválí.

Podľa svedkov udalosti sa most zrútil práve z dôvodu preťaženia. Most dlhý 230 metrov bol postavený počas britskej nadvlády v 19. storočí. Posledných šesť mesiacov bol zatvorený z dôvodu rekonštrukcie, pričom len minulý týždeň ho znovu sprístupnili pre verejnosť. Príčinu pádu mosta má vyšetriť päťčlenný tím.

AP dodáva, že v súvislosti so zlou infraštruktúrou v Indii dlhodobo panujú obavy o bezpečnosť a dochádza tam ku katastrofám na diaľniciach či mostoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok