Matovič o Kuffovcoch: Nepovažujem ich za fašistov. Štefan má tvrdú hlavu, ale v srdci je dobrý človek

ta3/Dominik Pálka
30.10.2022 11:53

Minister financií a predseda hnutia OĽANO Igor Matovič v relácii V politike povedal, že v koalícii je po odchode strany Sloboda a Solidarita (SaS) pokojná nálada. Uviedol aj to, že vláda nespolupracuje s krajnou pravicou.

20221030_v_politike_3.jpg
TA3

Matovič uviedol, že súčasná koalícia je po dvoch rokoch a ôsmich mesiacoch v dobrom stave. "Nemáme čo skrývať. Žiadne hádky nie sú. Odkedy odišli zástupcovia SaS, tak vládne pokojná atmosféra," dodal. Šéf OĽANO povedal, že odchod SaS z koalície "veľmi pomohol veci". Obvinil liberálov aj z toho, že "robia obštrukcie v parlamente"

"Predseda strany Smer-SD Robert Fico zavelil, aby všetci poslanci vytiahli karty z hlasovacích zariadení. Richard Sulík a SaS poslušne poslúchli a zablokovali celé rokovanie," kritizoval minister financií. 

Údajný hekerský útok na Národnú radu (NR) SR okomentoval takto: "Nevyzeralo to na hekerský útok, skôr to bola zlomyseľnosť. Boli prepojené nejaké káble, ktoré prepojené nemali byť."

Predčasné voľby by boli nezodpovedné, povedal

Podľa Matoviča je potrebné doručiť ľuďom pomoc a myslí si, že organizovanie predčasných volieb by v súčasnosti bolo "veľmi nezodpovedné"

"Krízy, ktoré tu máme, sú ideálne podhubie na to, aby sa zlo k vrátilo k moci. Ja sa obávam, že ak sa Robert Fico vráti k moci, tak nedovolí, aby Slovensko bolo demokratickou krajinou. Urobí čokoľvek, aby si zachránil pobyt na slobode," dodal. Potvrdil, že predčasné voľby nie sú v koalícii témou.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok