Matovič o Kuffovcoch: Nepovažujem ich za fašistov. Štefan má tvrdú hlavu, ale v srdci je dobrý človek

ta3/Dominik Pálka
30.10.2022 11:53

Minister financií a predseda hnutia OĽANO Igor Matovič v relácii V politike povedal, že v koalícii je po odchode strany Sloboda a Solidarita (SaS) pokojná nálada. Uviedol aj to, že vláda nespolupracuje s krajnou pravicou.

20221030_v_politike_3.jpg
TA3

Poprel spoluprácu s krajnou pravicou

Šéf hnutia OĽANO povedal, že nespolupracuje s krajnou pravicou. "Keď nám poslanci okolo Tomáša Tarabu alebo Kuffovci zahlasujú za nejaký zákon, tak to neznamená, že s nimi spolupracujeme," bránil sa. 

"Štefan Kuffa a jeho syn Filip Kuffa sú poslancami v parlamente. Štefan bol našim poslancom. Mal síce tvrdú hlavu, ale v srdci je to dobrý človek. Ja Kuffovcov nepovažujem za fašistov," povedal.

Verí, že rozpočet sa schváli

"V Európe je bežný model menšinovej vlády. Aj francúzsky prezident Emmanuel Macron má menšinovú vládu, to isté platí v Dánsku či Portugalsku. Je to test, či sme toho schopní. Verím, že sa nájde dosť rozumných poslancov a skúsime schváliť štátny rozpočet," povedal Igor Matovič.

Podľa neho je potrebné pomôcť rodinám, zdravotníkom, policajtom, vojakom a ďalším ľuďom. "Ak im nechceme ublížiť, každý jeden poslanec parlamentu podporí rozpočet," dodal. 

"Neviem," odpovedal na otázku, či prejde rozpočet. Uviedol, že schválenie rozpočtu podporili odborári i zástupcovia zamestnávateľov. "Sulík, Fico a Pellegrini však trucujú," dodal.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok