Vagač, Kuruc i Krúpa. Kto vyhral v bratislavských mestských častiach?

ta3 TASR
30.10.2022 03:11

Obyvatelia hlavného mesta si v spojených voľbách okrem primátora, župana a regionálnych poslancov volili aj starostov mestských častí spolu s poslancami miestnych zastupiteľstiev. Komu sa darilo najviac?

Ilustračný záber
TA3 / David Duducz

Staré Mesto

Starostom bratislavskej mestskej časti Staré Mesto sa stal Matej Vagač. Získal 50,30 % hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

Nové Mesto

Starostom bratislavskej mestskej časti Nové Mesto sa stal Matúš Čupka. Získal 55,39 % hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

Lamač

Starostom bratislavskej mestskej časti Lamač sa stal Igor Polakovič. Získal 39,34 percenta hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR. Úspešných kandidátov predstavil primátor Bratislavy Matúš Vallo vo svojej volebnej centrále. "Nominovali sme štyroch starostov a traja z toho to zvládli. PS má svojho starostu. V našej spoločnej koalícii zatiaľ spoločnými silami máme štyroch z piatich starostov. Čakáme ešte na ďalšie výsledky," vyhlásil Vallo. Spoluprácu mesta s mestskými časťami a starostami označil za dôležitú.

Karlova Ves

Starostkou bratislavskej mestskej časti Karlova Ves sa opäť stala Dana Čahojová. Získala 85,45 % hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

Jarovce

Starostom bratislavskej mestskej časti Jarovce sa opäť stal Jozef Uhler. Získal 100 % hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

Vrakuňa

Post starostu bratislavskej mestskej časti Vrakuňa obhájil Martin Kuruc. Získal 100 % hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

Záhorská Bystrica

Starostom bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica sa opäť stal Jozef Krúpa. Získal 84,88 % hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

Devín

Starostkou bratislavskej mestskej časti Devín sa stala Jana Jakubkovič. Získala 43,48 % hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

Devínska Nová Ves

Starostom bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves sa opäť stal Dárius Krajčír. Získal 79,93 % hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

Rača

Starostom bratislavskej mestskej časti Rača sa opäť stal Michal Drotován. Získal 68,56 % hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

Ružinov

Starostom bratislavskej mestskej časti Ružinov sa opäť stal Martin Chren. Získal 78,13 percenta hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

Podunajské Biskupice

Starostom bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice sa stal Roman Lamoš. Získal 44,82 percenta hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

Vajnory

Starostom bratislavskej mestskej časti Vajnory sa opäť stal Michal Vlček. Získal 61,10 percenta hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

Petržalka

Starostom bratislavskej mestskej časti Petržalka sa opäť stal Ján Hrčka. Získal 77,19 percenta hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

Rusovce

Starostom bratislavskej mestskej časti Rusovce sa stal Radovan Jenčík. Získal 59,96 percenta hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.  

Dúbravka

Starostom bratislavskej mestskej časti Dúbravka sa stal Martin Zaťovič. Získal 81,04 % percenta hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.  

Čunovo

Starostkou bratislavskej mestskej časti Čunovo sa stala Gabriela Ferenčáková. Získal 71,09 percenta hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.  

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok