Rusko naďalej vo vojne nenapreduje. Nepomohla mu ani mobilizácia

ta3/TASR
29.10.2022 12:36

Rusko napriek čiastočnej mobilizácii nenapreduje v dosahovaní svojich vojenských cieľov na Ukrajine, uviedla v sobotu ukrajinská armáda. Informovala agentúra DPA.

Rusko naďalej vo vojne nenapreduje. Nepomohla mu ani mobilizácia
AP Photo/File

Napriek prevahe zbraní a väčšiemu počtu vojakov vrátane povolaných záložníkov Rusko neobsadilo nové územie Ukrajiny, povedal v sobotu v Kyjeve hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj.

Ruské ministerstvo obrany predtým uviedlo, že čiastočná mobilizácia 300 tisíc záložníkov bola ukončená, pričom 82 tisíc z nich malo byť vyslaných na frontovú líniu.

Ukrajina sa podľa Zalužného naďalej sústreďuje na oslobodzovanie okupovaných území a zabraňovanie ruským okupantom v obsadzovaní ďalších oblastí. Hlavný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny to povedal na stretnutí so šéfom zboru náčelníkov štábov americkej armády generálom Markom Milleyom.

Generálny štáb ukrajinskej armády medzitým informoval, že iba v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny bolo "eliminovaných" 300 členov ruských jednotiek.

V Luhanskej oblasti bolo podľa informácií ukrajinských úradov počas delostreleckej paľby na ruské kasárne a vojenské vybavenie zabitých 20 ruských vojakov. Agentúra DPA pripomína, že túto informáciu nebolo možné potvrdiť z nezávislých zdrojov.

Ruská strana naopak takmer denne informuje o stovkách zabitých ukrajinských vojakov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok