Podľa Šutaja Eštoka schôdzu parlamentu neprerušil hekerský útok. Výpadok padol vhod koalícii, dodal

ta3/Dominik Pálka
27.10.2022 21:00

Schôdzu parlamentu prerušil hekerský útok. Referendum bude len s druhou otázkou. Aj o týchto témach diskutovali v relácii Téma dňa poslanec Národnej rady (NR) SR Ondrej Dostál (SaS), poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a predseda Ústavnoprávneho výboru NR SR Milan Vetrák (OĽANO).

20221027_tema_dna_1.jpg
TA3

Poslanci sa po týždňovej prestávke vrátili do kresiel. Na stole mali hlasovanie o desiatkach zákonov. Vo štvrtok z neho nič nebolo. Schôdzu prerušil hekerský útok, ktorý spôsobil zrušenie hlasovania a prerušenie schôdze na 12 dní. V opozícii sa zrodila teória, že si to koalícia zariadila sama.

Poslanec Národnej rady (NR) SR Ondrej Dostál (SaS) si nie je istý, či incident v parlamente bol dôvodom na to, aby sa schôdza preložila až na 8. novembra. "Ak niekto teraz zaútočí na Štatistický úrad SR, tak nezrušíme spojené voľby," skonštatoval.

Predseda Ústavnoprávneho výboru NR SR Milan Vetrák (OĽANO) povedal, že v parlamente sa odohral bezpečnostný incident a nepodarilo sa identifikovať hrozbu a ani to, odkiaľ prišla. "Sme dlhú dobu vystavení určitej forme hybridnej vojny," dodal. Milan Vetrák uviedol, že "je potrebné zabezpečiť uznášaniaschopnosť parlamentu".

Podľa Šutaja Eštoka je parlament nefunkčný

Poslanec NR SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) povedal, že "sa potvrdzuje to, že parlament je nefunkčný a takto sa vládnuť nedá". Jediným riešením sú podľa neho predčasné parlamentné voľby. "Čo sa týka výpadku, tak Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) hovorí, že incident sa stal vo vnútornom okruhu parlamentu. Nebol to žiadny hekerský útok," uviedol. Podľa neho zlyhal vnútorný obeh NR SR. "Tento výpadok padol vhod koalícii," dodal. 

Milan Vetrák reagoval na Šutaja Eštoka: "Jediná politická strana, ktorá ešte nič neurobila pre ľudí, je Hlas-SD". Dodal, že vláda pracuje pre ľudí a má výsledky. 

"My, ako strana Hlas, sme predložili 40 návrhov zákonov. Každý jeden smeroval k pomoci ľuďom," oponoval Šutaj Eštok.  

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok