Putin Zelenskému neposlal žiadny odkaz cez prezidenta Guiney-Bissau, tvrdí Kremeľ

TA3 ČTK
27.10.2022 15:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok poprel informácie, že ruský prezident Vladimir Putin poslal prostredníctvom prezidenta Guiney-Bissau odkaz svojmu ukrajinskému partnerovi Volodymyru Zelenskému.

Putin Zelenskému neposlal žiadny odkaz cez prezidenta Guiney-Bissau, tvrdí Kremeľ
TASR/AP

Peskov podľa médií povedal, že Putin na schôdzke s Umarom Sissocom Embalóom hovoril o tom, že Rusko je ochotné s Ukrajinou rokovať, ale žiadny zvláštny odkaz Kyjevu neadresoval.

Rusko je podľa Peskova pripravené o zabezpečenie svojich záujmov konať, ale Ukrajinci nič také nechcú. O tom hovoril Putin s Embalom. "Náš kolega z africkej krajiny povedal, že stanovisko Ruska odovzdá ukrajinskej strane. Žiadny špeciálny odkaz v tomto prípade neexistuje a nehovorilo sa o ňom," povedal Peskov.

Ruskojazyčný servis BBC pripomína, že ruskí predstavitelia opakovane vyhlasujú, že sú pripravení zasadnúť k rokovaciemu stolu, avšak za podmienok stanovených Moskvou. Kyjev ale tvrdí, že prímerie by Rusku iba nahralo, pretože by Moskva získala čas na prípravu novej ofenzívy.

Podľa ukrajinských predstaviteľov Rusko najskôr musí začať rešpektovať územnú celistvosť, suverenitu a hranice Ukrajiny. Na začiatku októbra Zelenskyj navyše podpísal nariadenie, ktoré znemožňuje diplomatické rokovania ukrajinských predstaviteľov menovite s Putinom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok