Milwaukee Bucks ostávajú jediným nezdolaným tímom v NBA. Lakers sa stále nedočkali prvej výhry

ta3 TASR
27.10.2022 10:25

Basketbalisti Milwaukee zostali posledným tímom, ktorý v 77. ročníku NBA nepozná trpkosť prehry. V noci na štvrtok zdolali doma Brooklyn 110:99, keď exceloval Jannis Antetokunmpo s 43 bodmi a 14 doskokmi. Nets nestačilo 33 bodov Kevina Duranta.

Brooklyn držal v Milwaukee desať minút pred koncom nerozhodný stav 83:83, no potom nedokázal päť a pol minúty skórovať. To už na lavičke Nets nebol Steve Nash, ktorého v tretej štvrtine prvýkrát v kariére ako trénera vylúčili, keď dostal v krátkom slede dve technické chyby. Dvakrát išiel predčasne pod sprchy ako hráč.

 "Iba som sa chcel postaviť za svojho zverenca. Podľa mňa dostal Patty Mills od Jannisa lakťom do krku a bolo to priamo pred rozhodcom. Nemyslím si, že som prehnane protestoval. Iba som sa nahneval, keď som dostal prvú technickú," vysvetľoval Nash svoje správanie podľa AP.

Grécky ťahúň Bucks druhýkrát v sérii prekonal hranicu 40 bodov. Tentokrát to zvládol za menej ako 28 minút, čo dokázal iba ako piaty v histórii. "Cez leto som sa intenzívne pripravoval. Som momentálne iba trochu netrpezlivý ukázať, čo mám natrénované. Idem do toho ako sa len dá a dokážem sa presadiť pod košom," vyjadril spokojnosť so svojou formou Antetokunmpo.

Prvú prehru má na konte Portland, ktorý doma podľahol Miami 98:119. Trail Blazers sa nedokázali spamätať zo zranenia svojho lídra Damiana Lillarda, ktorý si poranil lýtko a v tretej štvrtine zo zápasu odstúpil. Napriek tomu bol najlepším strelcom svojho tímu s 22 bodmi. Heat predviedli kolektívny výkon, šesť hráčov nastrieľalo dvojciferný počet bodov vrátane kompletnej základnej päťky. Najviac si pripísal Bam Adebayo - 18.

Los Angeles Lakers iba štvrtýkrát vo svojej bohatej histórii odštartovali sezónu s bilanciou 0:4 na zápasy. Nestačili ani na Denver na jeho palubovke 99:110. Nuggets ako tradične viedol Nikola Jokič, ktorý nazbieral 31 bodov, 13 doskokov a 9 asistencií. Úradujúci dvojnásobný MVP ligy si súboj s najhodnotnejším hráčom súťaže vychutnal, po stretnutí však nezabudol protivníkovi vzdať úctu. 

"LeBron James je najlepší hráč na planéte. Ja však rád súťažím s najlepšími," povedal srbský pivot. James zlý štart do sezóny zatiaľ neberie dramaticky. "Máme nový systém, je tu nová partia. Stále sa ešte len spoznávame," vyhlásil autor 19 bodov, 9 asistencií a 7 doskokov v zápase. Najlepším strelcom Lakers bol Anthony Davis s 22 bodmi a 14 doskokmi.

Pod očakávanie odštartovala sezónu aj Philadelphia. V Toronte prehrala 109:119 a neuspela štvrtýkrát z piatich stretnutí. Sixers viedla dvojica Joel Embiid a Tyrese Maxey, obaja dali po 31 bodov. Raptors však opäť podali výborný kolektívny výkon, keď sa šesť hráčov ocitlo v dvojciferných číslach, vrátane kompletnej základnej päťky. Gary Trent dal 27 bodov, Pascal Siakam pridal double double 20 bodov a pre neho netypických až 13 asistencií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok