NHL: Halákovi ušli proti Islanders tri strely. Černákova Tampa porazila Anaheim, Regenda v zápase chýbal

ta3 tsr
27.10.2022 07:09

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák neslávil triumf ani vo svojom treťom vystúpení v novej sezóne zámorskej NHL. Jeho New York Rangers prehral v noci na štvrtok v mestskom derby s Islanders 0:3. Z výhry sa tešil obranca Erik Černák, jeho Tampa zdolala vonku Anaheim 4:2. Útočník domácich Pavol Regenda nehral.

NHL: Halákovi ušli proti Islanders tri strely. Černákova Tampa porazila Anaheim, Regenda v zápase chýbal
TASR/AP

Halák kryl 26 z 29 striel "ostrovanov" a mal 89,7% úspešnosť zákrokov. Výborný výkon predviedol jeho náprotivok Iľja Sorokin, ktorý chytil všetkých 41 pokusov súpera a dosiahol prvý shutout v sezóne a jedenásty v kariére NHL. Kyle Palmieri strelil dva góly, svoje prvé v sezóne, a Islanders ukončili trojzápasovú sériu prehier. Rangers naopak natiahli šnúru bez víťazstva na štyri stretnutia.

Černák strávil na ľade 21:41 minúty a do štatistík si pripísal jednu strelu na bránku, bodyček a štyri zblokované strely. Tréner Anaheim Dallas Eakins sa po zlých výsledkoch rozhodol pristúpiť k viacerým zmenám v zostave, na čo doplatil aj Regenda a druhýkrát v sezóne bol takzvaný "healthy scratch". Namiesto neho sa vrátil do zostavy Brett Leason, ktorý sa predstavil v tretej lajne. Zmeny však Anaheimu nepomohli, Ducks prehrali šiesty duel v sérii a s tromi bodmi im patrí predposledné 15. miesto v Západnej konferencii.

St. Louis po úvodných troch výhrach v ročníku prehralo druhý zápas po sebe, keď doma podľahlo Edmontonu 1:3. Víťazný gól strelil v 54. minúte Ryan Nugent-Hopkins, pre ktorého to bol jubilejný 200. presný zásah v NHL. Brankár Oilers Stuart Skinner chytil 37 striel súpera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok