Šéf CIA Burns navštívil Ukrajinu, sľúbil posilniť podporu v boji proti ruskej agresii

ta3 čtk
27.10.2022 06:45

Šéf americkej Ústrednej spravodajskej služby CIA William Burns podľa informácií televízie CNN tento mesiac navštívil Ukrajinu, aby sa stretol s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a ďalšími predstaviteľmi. Spravodajský web CNN to napísal v stredu s odvolaním sa na dva nemenované zdroje oboznámené s cestou.

Šéf CIA Burns navštívil Ukrajinu, sľúbil posilniť podporu v boji proti ruskej agresii
Profimedia

"Počas návštevy posilnil záväzok USA poskytovať Ukrajine podporu v jej boji proti ruskej agresii, vrátane pokračujúceho zdieľania spravodajských informácií," povedal CNN jeden z amerických predstaviteľov. Ďalšie podrobnosti o ceste zdroje podľa televízie poskytnúť odmietli.

CNN píše, že Burnsova cesta prišla v čase, keď sa USA stále viac obávajú, že Rusko môže v boji na Ukrajine siahnuť po jadrových zbraniach. 

Burns a ďalší americkí predstavitelia verejne vyhlásili, že nevidia žiadne dôkazy o tom, že by sa Moskva na takýto krok aktívne pripravovala, ale činitelia oboznámení so spravodajskými informáciami varujú, že riziko je možno najvyššie od februára, keď Rusko začalo inváziu na Ukrajinu. 

Americký prezident Joe Biden v utorok Rusko varoval, že by urobilo vážnu chybu, ak by na Ukrajine použilo taktickú jadrovú zbraň.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok