Situácia sa výrazne nezmenila. Najtvrdšie boje sa odohrávajú pri Bachmute, uviedol Zelenskyj

TA3 ČTK
26.10.2022 23:29

Najtvrdšie boje sa odohrávajú pri obci Bachmut na východe Ukrajiny. Práve tam je najviac vidieť šialenstvo ruského velenia. Vo svojom pravidelnom večernom videoprejave to uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

"Situácia na fronte sa výrazne nezmenila. Najťažšie boje v Doneckej oblasti sa odohrávajú v smere na Bachmut a Avdijivku. Tam je teraz najviac vidieť šialenstvo ruského vedenia. Deň za dňom, dlhé mesiace tam vozia ľudí na smrť. Koncentrujú tam maximálnu silu delostreleckých úderov," vyhlásil Zelenskyj.

Bitka o strategické mesto Bachmut v Doneckej oblasti patrí k najdlhším v doterajšej vojne na Ukrajine, ruské a ukrajinské sily o neho zvádzajú intenzívne boje po viac ako dva mesiace. Bachmut sa nachádza na hlavnom cestnom ťahu do miest Kramatorsk a Slovjansk.

Poradca ukrajinského prezidenta Oleksij Arestovyč už skôr uviedol, že iba za jeden konkrétny deň napríklad Rusi na Bachmut zaútočili osemkrát len za dopoludnie a vždy bol ich útok odrazený.

Zelenskyj vo svojom videoposolstve nezmienil, čo sa deje v juhukrajinskom Chersone, ktorý držia ruské okupačné sily. Ukrajinská armáda uviedla, že v oblasti očakáva tvrdé boje. Ako však prezident dodal, všeobecne sa ukrajinským vojakom "darí posilňovať pozície po celej frontovej línii a znižovať schopnosti útočníkov".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok