Ukrajinci zlikvidovali desiatky čečenských bojovníkov, svoju polohu odhalili sami

ta3 tasr
26.10.2022 08:00

Viac než sto ozbrojencov z Čečenska zasiahla v Ruskom okupovanej Chersonskej oblasti ukrajinská delostrelecká paľba, uviedla v utorok večer ukrajinská armáda. Informujeme na základe stredajšej správy z agentúry DPA.

Čečenský prezident Kadyrov 800px (SITA)
SITA

"Presné delostrelecké údery (ukrajinských) ozbrojených síl zničili 30 okupantov v lokalite Kajiry v Chersonskej oblasti a ďalších viac než 100 nepriateľských vojakov zostalo zavalených pod troskami (budovy)," spresnil generálny štáb ukrajinskej armády v správe o situácii na bojiskách z utorka večera.

Podľa správ z iných zdrojov sa terčom tohto ukrajinského útoku v Chersonskej oblasti stali ozbrojenci, ktorých na Ukrajinu vyslal čečenský vodca Ramzan Kadyrov. Agentúra DPA pripomína, že tieto informácie nebolo možné bezprostredne nezávisle overiť.

Šéf vojenskej správy Chersonskej oblasti Serhij Chlan uviedol, že čečenská jednotka sa nachádzala v budove školy v obci Kajiry po tom, ako sa stiahla z oblastnej metropoly Cherson, nachádzajúcej sa na druhom brehu rieky Dneper.

Čečenci sami odhalili svoju polohu prostredníctvom fotografií zverejnených na sociálnych sieťach, dodal Chlan, podľa ktorého zostalo na mieste 40 mŕtvych a ďalších 60 zavalených pod troskami. O ostreľovaní Kadyrovovho pluku nachádzajúceho sa v kajirskej škole informoval aj kanál čečenskej opozície na platforme Telegram, pričom počet obetí stanovil na približne 100. 

Samotný Kadyrov udalosť nekomentoval, svoju nevôľu však prejavil na sociálnych sieťach, keď ruský prístup vo vojne na Ukrajine označil za málo razantný, pripomína DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok