V Moskve zabili Deda Hasana, kráľa ruskej mafie

TASR
16.1.2013 14:43

Jeden z najvplyvnejších bossov ruskej mafie, známy pod prezývkou "Ded Hasan", bol dnes smrteľne zranený neznámym páchateľom v centre Moskvy.

V Moskve zabili Deda Hasana, kráľa ruskej mafie
TA3

Neznámy páchateľ strieľal zo snajperskej pušky z okna domu na Povarskej ulice neďaleko Arbatu v centre Moskvy v momente, keď 75-ročný Ded Hasan, občianskym menom Aslan Usojan, odchádzal z reštaurácie. Jeho osobným strážcom sa ho nepodarilo včas kryť. Mafián podľahol svojim zraneniam po prevoze do nemocnice.

Pri streľbe utrpela ľahké zranenia aj náhodná okoloidúca, ktorú so strelným zranením nohy a hrudníka previezli do nemocnice, kde ju operovali.

Podľa stránky rt.com Ded Hasan prežil dva pokusy o atentát. Prvýkrát ho najatý vrah minul v roku 1998 v Soči; pri druhom pokuse v roku 2010, ktorý sa odohral v Moskve, boli Usojan a jeho telesný strážca vážne zranení.

Usojan sa narodil v Gruzínsku a mal kurdský pôvod. So svojou mafiánskou kariérou začal v Gruzínsku, bol mnohokrát súdne trestaný, ale v podsvetí mal veľký rešpekt. Podriadené mu boli mnohé kaukazské gangy.

Najviac sa jeho vplyv prejavoval v Moskve, Petrohrade, strednom Rusku a v niektorých prihraničných oblastiach ležiacich na území bývalého Sovietskeho zväzu. Veľmi dobré príjmy mal z ilegálneho biznisu spojeného s hracími automatmi, z obchodovania s drogami a zbraňami, ako aj z ťažby prírodného bohatstva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok