V sibírskom meste Irkutsk havarovalo ruské vojenské lietadlo. Narazilo do bytovky, piloti zahynuli

ta3 čtk
23.10.2022 13:37

Ruské vojenské lietadlo narazilo do dvojposchodovej obytnej budovy v sibírskom meste Irkutsk, uviedol na Twitteri oblastný gubernátor Igor Kobzev. Dodal, že je na mieste nehody a zatiaľ nemá žiadne informácie o prípadných obetiach. Agentúra Interfax následne s odvolaním sa na úrady informovala, že zahynuli obaja piloti.

V sibírskom meste Irkutsk havarovalo ruské vojenské lietadlo. Narazilo do bytovky, piloti zahynuli
Twitter/FLASH

Podľa ruských tlačových agentúr išlo o stíhačku typu Su-30. Ministerstvo pre mimoriadne situácie vo svojom vyhlásení uviedlo, že sa lietadlo zúčastnilo skúšobného letu. Na záberoch na sociálnych sieťach bolo vidieť niekoľko budov v plameňoch, oheň sa rozšíril na ploche asi 200 metrov štvorcových.

V dome, na ktorý stíhačka spadla, podľa Kobzeva žili dve rodiny. Na ruských sociálnych sieťach sa objavili zábery, na ktorých lietadlo padalo takmer strmhlav dole. Ďalšie videá ukazovali hasičov, ktorí sa snažia zlikvidovať plamene.

Ide už od druhú podobnú nehodu za posledných šesť dní. Pri pondelkovom páde ruského bombardéra Su-34 na obytný dom v Jejsku na juhu európskeho Ruska zahynulo 15 ľudí a ďalšie desiatky ich utrpeli zranenia.

Podľa agentúry AP bola dnešná nehoda už jedenástou hlásenou nebojovou haváriou ruského vojnového lietadla od zahájenia ruskej invázie na Ukrajinu 24. februára. S tým, ako sa počas vojny prudko zvýšil počet letov ruských lietadiel, vzrástol aj počet ich nehôd, uviedli vojenskí experti.

Irkutsk je hlavným priemyselným centrom východnej Sibíri, žije tu viac ako 600 000 obyvateľov. Práve v tomto meste sídli továreň na stíhačky typu Su-30.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok