NHL: Černákova Tampa zvíťazila na ľade Floridy, rozhodol Point

ta3 TASR
22.10.2022 07:49

Hokejisti Tampy Bay v zostave s Erikom Černákom zvíťazili v zápase NHL na ľade Floridy 3:2 po predĺžení. Slovenský obranca odohral 21:49 min s mínusovým bodom, dvoma trestnými minútami, siedmimi bodyčekmi a zblokovanou strelou. Dva góly vrátane víťazného strelil kanadský útočník Brayden Point.

NHL: Černákova Tampa zvíťazila na ľade Floridy, rozhodol Point
TASR/AP

Dvadsaťšesťročný Point rozhodol prvé tohtosezónne floridské derby v tretej minúte predĺženia, keď v presilovke skóroval zblízka po prihrávke Stevena Stamkosa. Potrestal tak vylúčenie Matta Tkachuka na začiatku extra času. Stamkos vsietil prvý gól Lightning a skóroval v piatom zápase v sérii. Stal sa prvým hráčom v histórii klubu, ktorý strelil sedem gólov v prvých piatich dueloch sezóny. Proti Panthers pridal aj jednu asistenciu, Nikita Kučerov dvakrát asistoval. 

"Potrebovali sme, aby zabrali aj ďalší chalani. Nemôže jeden hráč strieľať väčšinu našich gólov. Sme platení za to, aby sme produkovali," zdôraznil Point v rozhovore pre web nhl.com. "Panterom" nestačili na víťazstvo ani dva body Tkachuka (1+1). Trénera Floridy Paula Mauricea mrzeli časté vylúčenia: "Potrebovali sme byť disciplinovanejší, no musíme hrať aj s energiou. V našej hre bolo mnoho pozitív, na ktorých môžeme ďalej stavať."

Colorado ako obhajca Stanleyho pohára prehralo druhýkrát za sebou, keď na domácom ľade podľahlo Seattlu 2:3. Síce dokázalo gólmi Evana Rodriguesa a Bowena Byrama zmazať dvojgólové manko, no v 53. minúte zasadil rozhodujúci úder Karson Kuhlman. Jaden Schwartz a Jared McCann sa na výhre hostí podieľali zhodne gólom a asistenciou, brankár Philipp Grubauer prispel 17 úspešnými zásahmi, no duel nedochytal.

V polovici tretej tretiny odstúpil z hry pre nešpecifikované zranenie. Víťazstvo si tak oficiálne pripísal náhradník Martin Jones, ktorý predviedol do konca zápasu len jeden zákrok. Vo svojom 400. profiligovom zápase dosiahol jubilejnú 200. výhru. Kraken bodoval naplno po predchádzajúcich troch prehrách. "Celých 60 minút sme skalopevne bránili. Od úvodného buly sme boli plní sebavedomia. Vedeli sme, že v domácom prostredí na nás súper vybehne, čo sa aj stalo, no dokázali sme jeho nápor ustáť," spokojne konštatoval kouč Seattlu Dave Hakstol.

Chicago zdolalo Detroit 4:3 po predĺžení, keď dokázalo otočiť stav z 1:3. Autorom víťazného zásahu v tretej minúte predĺženia bol Max Domi. Aj v tomto zápase vychytal víťazstvo náhradný brankár, Petr Mrázek utrpel v druhej tretine zranenie, vystriedal ho Alex Stalock, ktorý následne zastavil všetkých 10 striel súpera. Red Wings nepomohli ani dva body Dominika Kubalíka (1+1).

NHL - výsledky:

Florida - Tampa Bay 2:3 pp

Chicago - Detroit 4:3 pp

Colorado - Seattle 2:3

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok