Casillas by nebol jediný. K LGBTI+ komunite sa verejne hlásia mnohé športové hviezdy

ta3/Milan Špak
3.11.2022 00:00

V októbri sa na Twitteri bývalého legendárneho brankára Realu Madrid Ikera Casillasa objavilo vyhlásenie „Dúfam, že ma rešpektujete: som gej“. Nakoniec sa ukázalo, že jeho účet na sociálnej sieti napadli hekeri a Casillas sa ospravedlnil. Ak by však aj toto vyhlásenie bolo pravdivé, nebol by ani zďaleka jediným hviezdnym športovcom, ktorý by sa verejne prihlásil k členstvu v LGBTI+ komunite.

Martina Navrátilová (SITA)
SITA

Medzi týchto športovcov patria olympijskí medailisti, tenisoví grandslamoví víťazi, profesionálni futbalisti a futbalistky, ale aj boxeri, hokejisti či hráči amerického futbalu. Pripravili sme prehľad tých najznámejších športovcov, ktorí sa prihlásili k LGBTI+ komunite.

Luke Prokop

Hokejový obranca, ktorého v roku 2020 draftoval do NHL zo 72. miesta klub Nashville Predators sa vlani stal prvým aktívnym hráčom zámorskej profiligy, ktorý sa verejne priznal k homosexuálnej orientácii.

V príspevku, ktorý zverejnil na Instagrame, napísal: "Už sa nebojím skrývať to, kým som. Som hrdý na to, že dnes môžem všetkým verejne povedať, že som gej."

Billie Jean Kingová

Jedna z najznámejších tenistiek histórie, ktorá počas svojej kariéry nazbierala 39 grandslamových titulov (12 v dvojhre, 19 vo štvorhre a 11 v zmiešanej štvorhre), nemohla informovať o svojej sexuálnej orientácii za podmienok, ktoré si sama určila.

Svoju orientáciu udržiavala v tajnosti, no v roku 1981 toto tajomstvo vyzradila jej bývalá milenka Marilyn Barnettová. Kingovej tím jej radil, aby toto tvrdenie poprela, no tá to odmietla. "Povedala som: Urobím to. Je mi to jedno. Je pre mňa dôležité, aby som povedal pravdu," povedala Kingová o 44 rokov neskôr v rozhovore pre NBC News.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 5 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok