Trump, obvinený aj zo znásilnenia novinárky, vypovedal na federálnom súde

ta3 tasr
20.10.2022 08:01

Bývalý americký prezident Donald Trump vypovedal v stredu pod prísahou v prípade obvinení z poškodenia dobrého mena a znásilnenia novinárky. Nie je jasné, či Trump prišiel na súd osobne, alebo odpovedal na otázky len prostredníctvom videospojenia, informovala agentúra AP.

Dlho mu to nevydržalo. Trump zrušil svoj vlastný internetový blog
TASR/AP

V súčasnosti 78-ročná bývalá novinárka E. Jean Carrollová tvrdí, že ju Trump ešte v polovici 90. rokov sexuálne napadol v skúšobnej kabínke luxusného obchodného domu v New Yorku. Exprezident ju v tejto súvislosti obvinil z klamstva a šírenia hoaxov, načo na neho Carrollová - dlhodobá prispievateľka do módneho časopisu Elle - podala žalobu pre urážku na cti. Urobila tak ešte v čase, keď úradoval v Bielom dome. Prípadom sa teraz zaoberá newyorský federálny súd.

Trumpovým právnikom sa roky darilo odkladať jeho súdnu výpoveď pod prísahou. Newyorský sudca však minulý týždeň ich žiadosť o ďalší odklad zamietol. O tom, že sa Trumpova výpoveď v stredu uskutočnila, informovala právnická kancelárka Kaplan Hecker & Fink, ktorá v spore zastupuje Carrollovú. O jej priebehu však nič bližšieho neuviedla.

Žiadne informácie o stredajšej výpovedi nezverejnili ani Trumpovi právnici. Jeho advokátka Alina Habbaová povedala len to, že jej mandant s potešením uviedol celú túto údajne politicky motivovanú kauzu na pravú mieru.

Podľa agentúry AP nie je jasné, či exprezident vypovedal osobne alebo na diaľku. Podľa jej informácií sa však Trump v stredu nachádzal na Floride, nie v New Yorku. Súdny proces vo veci by sa mal oficiálne začať vo februári budúceho roka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok