Preteky s 21. storočím i ekologická motivácia. Aké riešenia predstavili kandidáti na primátora Senca pre modernizáciu mesta?

ta3/Patrik Guľa
19.10.2022 18:38

Cyklotrasa do Bratislavy, parkovacia politika, riešenia energetickej krízy či kamerový systém mesta. Nielen o tom bola Predvolebná diskusia ta3 v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave, na ktorej sa zúčastnili všetci štyria kandidáti na post primátora mesta Senec.

Preteky s 21. storočím i ekologická motivácia. Aké riešenia predstavili kandidáti na primátora Senca pre modernizáciu mesta?
ta3

Cyklotrasa do hlavného mesta

Kandidátom na kreslo primátora je aj poslanec mestského zastupiteľstva Pavol Kvál (nezávislý). "Môj otec bol primátor mesta 16 rokov, jeho výsledky boli výnimočné. Chcel by som nadviazať na jeho prácu. Jeho kauzy neboli v skutočnosti také, ako boli uvedené," prezradil. Podľa neho je pre mesto dôležitá výstavba parkovacích domov, na ktoré má Senec dostatok priestoru.

"Rád by som prepojil Senec s Bratislavou prostredníctvom cyklotrás. Túto infraštruktúru vnímam nielen ako odbremenenie mesta od áut, ale aj ako lákadlo pre turistov," dodal. Prilákať lekárov je podľa jeho slov možné len vybudovaním novej a modernej nemocnice.

Ekologická motivácia

Jedinou ženou, ktorá sa zúčastní boja o kreslo primátorky je podnikateľka a aktivistka Andrea Palcová (nezávislá). Ako uviedla, každý z kandidátov na primátora Senca má pripravené riešenie parkovacej politiky. "Potrebujeme sa dohodnúť na spoločnom riešení," vyzvala. Podľa nej je nutné posilniť kamerový systém v meste, ktorý by podľa jej slov odľahčil pracovnú záťaž polície. 

"V meste máme veľa žiakov, ktorí u nás študujú, ale bývajú mimo mesta. Dôležité je, aby tieto deti študovali v mieste ich trvalého bydliska," uviedla Palcová s tým, že takéto riešenie by podľa nej uvoľnilo pre senecké deti miesta v škole. Ako ďalej uviedla, je potrebná motivácia ľudí k triedeniu odpadu. "Ak by občania správne separovali, znížila by som im daň za odpad," spresnila na záver.

Celú Predvolebnú diskusiu ta3 s kandidátmi na primátora mesta Senec si môžete pozrieť nižšie. 

Strana 2 / 2

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok