Otec strelca zo Zámockej prehovoril v Kotlebovom rádiu. Neverí, že by syn dokázal vraždiť

ta3
18.10.2022 16:58

Otec strelca, ktorý na Zámockej ulici v Bratislave, zavraždil dvoch mladých ľudí, prehovoril v utorok na poludnie v online rádiu Mariana Kotlebu. Verejne sa tak stalo po prvýkrát od tragédie. Juraj Krajčík starší označil svojho syna za zneužitú obeť. Rozhovorom sa už zaoberá polícia.

Otec strelca zo Zámockej prehovoril v Kotlebovom rádiu. Neverí, že by syn dokázal vraždiť
reprofoto: Facebook.com

Marian Kotleba na úvod rozhovoru uviedol, že ho Krajčík oslovil sprostredkovane a rozhodol sa mu dať vo vysielaní priestor.

Spochybnil polohu tela

Krajčík starší - otec vraha, ktorý kandidoval v roku 2020 za stranu Vlasť, na začiatku kondoloval pozostalým obetí. Ako uviedol, strelec zo Zámockej ulice bol jeho prvorodený syn a vychovať ho mali s manželkou ako milujúci rodičia. V rozhovore ďalej opisoval rodinné zázemie. Povedal, že neviedol syna nikdy k násiliu. Ako Krajčík starší uviedol, s rodinou zažívajú najhoršie obdobie života.

Podľa otca mali rodičia so synom výborný vzťah. Kotleba sa v jednej z otázok Krajčíka staršieho spýtal na synovu sexuálnu identitu a užívanie drog. Vrah údajne nepil ani nefajčil, užívanie drog otec u syna vylúčil. "Preto si neviem predstaviť synov skrat," uviedol otec vraha. V rozhovore povedal, že si podľa synovho správania v deň tragédie nevie predstaviť, že by to bol urobil. "Myslím si, že bol zneužitá obeť," vyhlásil.

Otec spochybnil v rozhovore polohu tela strelca zo Zámockej, ktorý sám spáchal po vražde dvoch mladých ľudí samovraždu. Kotleba podporil jeho myšlienku a spochybnil tragédiu, pričom sa domnieva, že za streľbou sú spravodajské hry. Kotleba ďalej označil vraždu z nenávisti k LGBTI+ komunite za operáciu s cieľom destabilizovať spoločnosť.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok