Otec strelca zo Zámockej prehovoril v Kotlebovom rádiu. Neverí, že by syn dokázal vraždiť

ta3
18.10.2022 16:58

Otec strelca, ktorý na Zámockej ulici v Bratislave, zavraždil dvoch mladých ľudí, prehovoril v utorok na poludnie v online rádiu Mariana Kotlebu. Verejne sa tak stalo po prvýkrát od tragédie. Juraj Krajčík starší označil svojho syna za zneužitú obeť. Rozhovorom sa už zaoberá polícia.

Otec strelca zo Zámockej prehovoril v Kotlebovom rádiu. Neverí, že by syn dokázal vraždiť
reprofoto: Facebook.com

Otec v rozhovore uviedol, že strelcovi v škole ubližovali, čo malo byť v minulosti aj dokázané. Devätnásťročný vrah mal byť približne pred štyrmi rokmi psychicky šikanovaný. Podľa otca sa po šikane syn psychicky "zrútil"

V deň, kedy strelec popravil dvojicu mladých ľudí pred barom Tepláreň, podľa otca nemali v škole štandardné vyučovanie. "Prišiel, že nemusí ísť do školy, tak nešiel," povedal otec. Otec v rozhovore tiež potvrdil, že vrah strieľal zbraňou, ktorú vlastnil. Zbraň mal mať v trezore, kľúčik od neho sa nachádzal v druhom trezore. "Neverím tomu, že by to náš syn vedel spraviť," zopakoval na záver. 

Rozhovorom sa zaoberá polícia

Rozhovorom lídra ĽSNS Mariana Kotlebu s otcom strelca z tragédie v Bratislave sa zaoberá polícia. "Polícia sa uvedeným rozhovorom zaoberá, avšak podrobnejšie informácie nebudeme poskytovať," priblížila hovorkyňa hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Rozhovor zverejnili v utorok na sociálnej sieti.

V centre Bratislavy na Zámockej ulici došlo v stredu 12. októbra večer pred podnikom, ktorý navštevuje LGBTI+ komunita, k streľbe. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla na druhý deň ráno mŕtveho. Prípadom sa zaoberá Národná kriminálna agentúra, ktorá vraždu preklasifikovala na teroristický útok. Páchateľ zverejnil pred smrťou nenávistný manifest.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok