Globsec otvára kanceláriu v Kyjeve. Ide o životne dôležité gesto, povedal Kuleba

ta3
17.10.2022 16:51

Jeden z najväčších think-thankov v strednej a východnej Európe, organizácia Globsec, otvorila v Kyjeve kanceláriu so zastúpením. Tento krok prichádza po spustení programu Globsec pre Ukrajinu a východnú Európu, zameraného na poskytovanie analýz a praktických odporúčaní týkajúcich sa rekonštrukcie Ukrajiny a jej európskej budúcnosti.

Rusko porušilo medzinárodné právo. Je potrebné potrestať ho sankciami, uviedol Kuleba
TASR/AP

Dmytro Kuleba, minister zahraničných vecí Ukrajiny, pri tejto príležitosti uviedol, že ide o "životne dôležité gesto a prispieva k upevňovaniu demokracie, bezpečnosti, prosperity či udržateľnosti v Európe a na celom svete, čo nie je možné bez víťazstva Ukrajiny nad ruským agresorom".

"Otvorením nášho zastúpenia v Kyjeve demonštrujeme solidaritu s ukrajinským ľudom a jej vládou. Naše aktivity budú smerovať najmä na pomoc Ukrajine v núdzi, s Kyjevom budeme prepájať ostatné demokratické organizácie či vlády," povedal Róbert Vass, prezident a zakladateľ Globsec-u.

Globsec je medzinárodný think-tank so sídlom v nimi Bratislave, ktorého cieľom je zvyšovať bezpečnosť, prosperitu a udržateľnosť v Európe a na celom svete. Každoročne organizuje Globsec Bratislava Forum, jednu z popredných svetových bezpečnostných konferencií na svete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok