Gyimesi v ta3: Som ochotný podporiť to, aby sa LGBTI+ ľudia cítili ako rovnocenní občania

ta3/SB, AZ
16.10.2022 17:50

Poslanec NR SR György Gyimesi sa vyjadril k tragédii na Zámockej ulici v Bratislave, pri ktorej prišli o život dve osoby. Pre nenávisť voči LGBTI+ komunite ich zastrelil radikalizovaný mladík. "Je to ničím neospravedlniteľný zločin, ktorý sa očividne stal z nenávisti a bol motivovaný nenávisťou k LGBTI menšine," povedal v ta3 člen OĽANO.

Gyimesi v ta3: Som ochotný podporiť to, aby sa LGBTI+ ľudia cítili ako rovnocenní občania
ta3

Návrh zákona o dúhovej vlajke vyvolal rôzne reakcie. Po tragédii v podniku Tepláreň ho otvorene kritizoval aj jeho majiteľ. Čo na to hovoríte?

Nikdy som nemal nenávistné vyjadrenia voči LGBTI komunite. Ten môj návrh zákona hovoril o tom, že Slovenská republika sa neviaže na žiadnu ideológiu, a preto si myslíme, že viac ako dúhová vlajka z okna nejakého úradníka alebo na vlajkovom stožiari im pomôže to, ak im pomôžeme v reálnom živote napríklad tým, aby mohli dediť, aby mohli nahliadať do zdravotných dokumentácií, čerpať PN-ku alebo iné výhody, ktoré sú v bežnom partnerskom zväzku normálne.

Boli by ste ochotný podať návrh na zmenu legislatívy?

Naďalej tvrdím, že Slovenská republika sa neviaže na žiadnu ideológiu ani náboženstvo. Na tom trvám a zároveň trvám aj na tom, že som ochotný pomôcť tejto komunite v bežnom živote. Je tu návrh strany SaS, ktorý si naštudujeme. Áno, som ochotný podporiť to, aby sa títo ľudia cítili v tejto spoločnosti bezpečnejšie, a aby sa cítili ako rovnocenní občania. Zároveň to isté tvrdím aj vo vzťahu k národnostným menšinám. Poďme pomôcť aj im.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok