NHL: Černák ani Slafkovský nebodovali, Montreal prehral v Detroite

ta3 TASR
15.10.2022 08:16

Hokejisti Montrealu Canadiens v zostave so slovenským útočníkom Jurajom Slafkovským, prehrali vo svojom druhom zápase nového ročníka NHL. V Detroite podľahli domácim Red Wings 0:3. Darilo sa Tampe Bay s Erikom Černákom, ktorá triumfovala na ľade Columbusu 5:2. Dva góly "bleskov" zaznamenal kapitán Steven Stamkos.

NHL: Černák ani Slafkovský nebodovali, Montreal prehral v Detroite
TASR/AP

Slafkovský nastúpil rovnako ako pri svojom debute pred dvoma dňami na ľavom krídle vedľa Christiana Dvoraka a Brendana Gallaghera. Na ľade strávil 9:37 min., rozdal štyri bodyčeky. Na bránku nevystrelil ani raz a pripísal si dva mínusové body.

Brankár Detroitu Ville Husso mal 29 úspešných zákrokov, jeho náprotivok Jake Allen vykryl 37 striel súpera. Brankára Canadiens prekonal Elmer Söderblom a v závere skórovali dvakrát do prázdnej bránky Michael Rasmussen a Olli Määttä.

Černák odohral 20:15 minút a zaznamenal plusový bod, prezentoval sa aj jednou strelou. Bol aj účastníkom momentu, keď ho útočník Justin Danforth narazil ramenom a Černák sa kuriózne ocitol na domácej striedačke. Spoluhráč Černáka, švédsky obranca Victor Hedman, dosiahol v tomto zápase cenený míľnik, odohral už 900 zápas za Tampu. Tridsaťjedenročný švédsky obranca pôsobí v klube od sezóny 2009/2010.  

Columbus - Tampa 2:5

Detroit - Montreal 3:0

Winnipeg - NY Rangers 4:1

San Jose - Carolina 1:1 po 2. tretine

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok