Cyklotrasy, propagácia gastro výrobkov či geopark. Budúcnosť Revúcej vidia všetci kandidáti na primátora v rozvoji cestovného ruchu

ta3/Veronika Kužmová
13.10.2022 19:17

Aká je budúcnosť Revúcej? Dostavia sa futbalový štadión? Aj to boli otázky, ku ktorým sa vyjadrili traja kandidáti na primátora Revúcej, ktorí prijali pozvanie do štvrtkovej Predvolebnej diskusie ta3. O hlasy voličov sa prostredníctvom argumentov v priestoroch Cikkerovho paláca v Banskej Bystrici uchádzali súčasný primátor Július Buchta (nezávislý), manažérka Ľuba Benešová (nezávislá) a vedúci oddelenia životného prostredia Pavol Balážik (nezávislý).

Cyklotrasy, propagácia gastro výrobkov či geopark. Budúcnosť Revúcej vidia všetci kandidáti na primátora v rozvoji cestovného ruchu
ta3

Ohrozená činnosť nemocnice

Benešová k problematike činnosti nemocnice v Revúcej uviedla, že možnosť rozvoja pracovných miest vidí napríklad v rozšírení kapacít v rámci oddelenia geriatrie alebo oddelení na doliečovanie. "Budem sa usilovať o to, aby sa zachovali oddelenia, ktoré budú ekonomicky rentabilné a taktiež, aby sa podporili kapacity v rámci záchrannej služby," povedala

"Je potrebné využiť potenciál nemocnice naplno a poskytnúť niečo, čo na Slovensku ešte nie je,“ povedal Balážik, ktorý by chcel z revúckej nemocnice vytvoriť špecializované centrum.

Najväčšia výzva – dostavba športovísk

"Mali byť už dávno postavené,“ uviedla k téme Benešová. Súčasný stav, ktorý sa odohráva okolo športovej haly a štadióna, je podľa kandidátky dôsledkom nečinnosti počas niekoľkých rokov. “Stále sa hovorí o termíne dostavby 31.12.2022, ktorý považujem za nereálny,“ odpovedal Benešová.

"To, že procesy trvali tak dlho nebolo nečinnosťou, ale rôznymi vyjadrovaniami dotknutých orgánov. Robíme všetko preto, aby sme peniaze, ktoré sme do regiónu dostali, nemuseli vracať,“ odpovedal súčasný primátor na otázku, či sa budú musieť získané peniaze na výstavbu štadiónu a haly vracať, ak sa nedostavajú v určenom čase. "Otázkou nie je, či to bude o pol roka skôr alebo neskôr. Halu treba jednoznačne dostavať a potom sa vysporiadať so stavom, ktorý je a nájsť riešenie,“ povedal k téme Balážik.

Pavol Balážik odkázal voličom, že chce, aby smer, ktorým bude ako budúci primátor viesť Revúcu, reprezentoval nie len jeho, ale všetkých. "Prichádzam s novými pohľadmi a novým štýlom práce. Mám okolo seba ľudí, ktorí sú zárukou odbornosti a kvality a skutočne verím, že sa spolu môžeme pohnúť dopredu a myslím, že už je na to čas,“ vyzvala k voľbám Ľubica Benešová. "Nepodceňme možnosť a poďme 29.10 k urnám, poďme voliť a ukážme, že vieme za fungujúcu Revúcu zabojovať,“ odkázal voličom súčasný primátor Revúcej Július Buchta.

Celú diskusiu s kandidátmi na primátora mesta Revúca si môžete pozrieť aj tu: 

Strana 2 / 2

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok