Prestaňte, kým nenávisť nebude stáť ďalšie ľudské životy, napísala Čaputová o streľbe v Bratislave

ta3
13.10.2022 09:53

Prezidentka Zuzana Čaputová odsúdila útok na Zámockej ulici v Bratislave a ohradila sa na nenávistné prejavy politikov, ktoré podľa nej stáli ľudské životy.

Prezidentka Zuzana Čaputová myslí na nevinné obete stredajšej streľby na Zámockej ulici v Bratislave, a aj na tých, ktorí sa po nej necítia bezpečne, napísala na sociálnej sieti. "Tri roky hovorím, že aj slová sú zbraň. Že my politici sme zodpovední za každé jedno slovo, ktoré vyslovíme. Napriek tomu tu mnohí bezohľadne zapĺňajú priestor nenávisťou. Hnevá ma, že ani niektorí prokurátori a sudcovia verbálnym trestným činom neprikladajú dôležitosť a nepovažujú ich za nebezpečné. Tri roky hovorím a upozorňujem, že sa to nemusí skončiť iba pri slovách," napísala. 

Z útoku, ktorí bol motivovaný nenávisťou ku komunite LGBTI, sa ohradila aj na podľa nej nezodpovedné výroky politikov. "Táto nenávisť stála nevinné ľudské životy. Prestaňte s tým, kým nebude stáť ďalšie," pokračovala prezidentka na sociálnej sieti. Následne vyjadril sústrasť pozostalým a dopriala silu ľuďom z komunity LGBTI a vyzvala na konanie justičných orgánov. "Nenávisť a zlo musíme spoločne prekonať. Máme na to," dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok