Otec strelca zo Zámockej ulice, ktorý usmrtil dvoch ľudí, mal kandidovať za Vlasť

ta3
13.10.2022 08:48

Útočník zo Zámockej ulice v Bratislave, ktorý zastrelil v stredu večer dvoch ľudí a jednu osobu zranil, mal byť synom kandidáta strany Vlasť vo voľbách 2020.

Otec strelca zo Zámockej ulice, ktorý usmrtil dvoch ľudí, mal kandidovať za Vlasť
TASR/Jaroslav Novák

Na svojom webe to uviedol Denník N

Útočníkom mal byť 19-ročný Juraj K. z Bratislavy, ktorého otec kandidoval za stranu Vlasť Štefana Harabina vo voľbách 2020. Podľa dostupných informácií strelec, ktorý usmrtil dvoch ľudí a jednu osobu zranil, nemal komplica. Už v stredu večer sa objavili informácie, že polícia pracuje s motívom nenávisti k sexuálnej menšine. Tragédia sa stala pred gej barom na Zámockej ulici v centre hlavného mesta.

K útoku sa na sociálnej sieti Twitter prihlásil ešte v stredu večer používateľ, ktorý zverejnil príspevok s hashtagmi #bratislava #hatecrime #gaybar. Vďalšom príspevku po anglicky uviedol "feeling no regrets, isnt´t that funny?", čo v preklade znamená "Necítim žiadnu ľútosť, nie je to smiešne?". Rovnaký používateľ na Twitteri pred útokom tiež napísal "I have made my decision", teda "Rozhodol som sa". Pod kontom tiež uverejnil príspevok s textom "tak čo silaci dajte nejake posledne slova".

Hodiny pred útokom zverejnil tiež 65-stranový rasistický manifest namierený proti židom a LGBTI komunite v angličtine. Má ísť o muža, ktorý sa narodil v roku 2003.  Na Twitteri mal vystupovať pod prezývkou NTMA0315.



Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok