Premiér Ukrajiny žiada obyvateľov, aby znížili spotrebu elektriny

ta3/TASR
11.10.2022 17:48

Ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ vyzval v utorok obyvateľov, aby obmedzili spotrebu elektrickej energie, pretože utorkové ruské útoky vážne poškodili mnohé objekty energetickej infraštruktúry. Informuje o tom agentúra AFP.

Slovakia Energy sa dištancuje od vyjadrení ministra Sulíka:  K odchodu zo Slovenska sme sa postavili čelom
TASR/AP

"Dnes vás opäť žiadame, aby ste obmedzili spotrebu elektriny. V najvyťaženejších hodinách medzi 17:00 a 21:00 prosím nezapínajte energeticky náročné spotrebiče, keďže teroristický štát pokračuje už druhý deň v rade rozsiahlych útokoch na našu krajinu," napísal Šmyhaľ na sociálnej sieti Telegram.

V utorok ráno na väčšine územia Ukrajiny opäť vyhlásili poplach upozorňujúci obyvateľstvo na riziko raketových útokov. Ukrajinské médiá informovali o výbuchoch v mestách Vinnycia, Nikopol, Rivne, Ľvov, Kryvyj Rih, Mykolajiv, Očakov, Záporožie, Odesa, Žytomyr a v ďalších oblastiach. 

Na mnohých miestach ruské útoky prerušili dodávku elektriny a problém je aj s mobilným spojením, pretože boli poškodené objekty takzvanej kritickej infraštruktúry.

Mohutnému raketovému útoku bola Ukrajina vystavená aj v pondelok. Na zasadnutí Valného zhromaždenia OSN Ukrajina po najnovších útokoch odsúdila Rusko ako "teroristický štát".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok