Klientelizmus i spory medzi poslancami brzdia podľa niektorých kandidátov na primátora Nové Zámky. Aké riešenia ponúkajú?

ta3/Dominik Pálka
11.10.2022 18:02

Energetická kríza i krátenie rozpočtu. Štyria kandidáti na post primátora Nových Zámkov v Predvolebnej diskusii ta3 načrtli riešenie aj týchto problémov.

primatori_nove_zamky_4.jpg
TA3

Fazekašová je za sociálne byty

"Je potrebné zamestnávať mladých ľudí. Problémom je to, že im nikto nepridelil byt. Pýtajú si výstavbu sociálnych bytov," povedala Fazekašová na margo problému mesta so starnúcim obyvateľstvom.

Riešenie v solárnych lampách

Fazekašová by riešila problémy s cenami energií a šetrením tak, že by zaviedla solárne lampy. Financovala by to z eurofondov. "Je potrebná modernizácia," dodala.

Otokar Klein povedal, že už zaviedli úsporné opatrenia. Uviedol, že mesto má zateplené takmer všetky školy a škôlky. Povedal, že tri budovy nie je možné zatepliť z vlastníckych dôvodov. 

Prorodinný balíček zníži príjem mesta. Podbehlý uviedol, že zvyšovanie daní je posledný krok na zvýšenie rozpočtu. Podľa neho mesto musí investovať do obnoviteľných zdrojov energií. "Toto sme prespali. Primátor Klein hovorí, že mesto má množstvo budov zateplených. Pokiaľ ja viem, tak je to jedna škola a jedna škôlka," dodal. 

Ceny energií raketovo vzrástli

Polerecká si myslí, že kríza zasiahne všetkých. Povedala, že faktúry za elektrinu v Nových Zámkoch raketovo vzrástli. Kritizovala, že v roku 2017 sa mesto uchádzalo o projekt zníženia energetickej náročnosti budovy Mestského úradu Nových Zámkov. Následne sa od projektu odstúpilo a úrad na tom ešte prerobil. Povedala aj to, že Nové Zámky nečerpajú efektívne eurofondy, a to by chcela zmeniť. 

Celú diskusiu s kandidátmi na primátora Nových Zámkov si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok