Rusko viacnásobne útočilo na Ladyžynskú elektráreň, počas jedného náletu v nej zasahovali záchránari

ta3 ČTK
11.10.2022 15:02

Rusko dnes opakovane zaútočilo na Ladyžynskú tepelnú elektráreň v ukrajinskej Vinnyckej oblasti, a to v okamihu, keď na mieste po predchádzajúcom nálete dvojice dronov pracovali záchranári. Nový útok si vyžiadal šesť zranených, uviedol na svojom webe denník Ukrajinska pravda s odvolaním sa na komuniké elektrárenskej spoločnosti. Zariadenie elektrárne je poškodené, nálety si ale nevyžiadali obete na životoch. "Akonáhle to dovolí situácia, pracovníci elektrárne začnú s opravami," prisľúbila spoločnosť.

Rusko viacnásobne útočilo na Ladyžynskú elektráreň, počas jedného náletu v nej zasahovali záchránari
Twitter/Toronto Television / Телебачення Торонто

Dnepropetrovská oblasť podľa šéfa oblastnej správy Valentyna Rezničenka dnes päť hodín čelila ruskému ostreľovaniu. Vzhľadom na spôsobené "vážne škody" zavádzajú úrady maximálne vyšetrovanie s elektrinou.

Ruské útoky v utorok druhým dňom mieria na ukrajinskú energetickú infraštruktúru, konštatovala Ukrajinská pravda. Ukrajinská protivzdušná obrana podľa komuniké letectva zničila dve desiatky ruských striel s plochou dráhou letu a 13 iránskych dronov Šahíd-136, ktoré Rusi používajú na priame útoky na pozemné ciele.

K dnešným útokom Rusi podľa ukrajinského letectva použili 16 leteckých striel Ch-101 a Ch-555, vypustených zo strategických bombardérov, a 12 námorných striel s plochou dráhou letu Kalibr, odpálených z plavidiel.

Niekoľko striel sa podarilo zostreliť na prístupoch ku Kyjevu, ohlásil starosta mesta Vitalij Kličko podľa denníka Ukrajinska pravda.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok